Робот Львівводоканалу перевірив каналізаційний колектор на вулиці Голубовича і знайшов крайнього

12:02 21 серпня 2023 р.

Фото до новини

ЛМКП «Львівводоканал» перевірило ділянку каналізаційного колектору на вул. Голубовича, за допомогою техніки від спеціалістів ТОВ «ІМЕСТ-ПЛЮС» та «RAUSCH GmbH».

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Фахівці «ІМЕСТ-ПЛЮС» дослідили чи є руйнування центрального бетонного колектора, спорудженого, орієнтовно, у 1920 роках, діаметром 600х900 мм, використовуючи машину-робота із вмонтованою камерою.

«Аби оперативно і ефективно вирішити певну проблему, треба визначити її причину. Тут на допомогу приходить діагностика. Якщо образно пояснювати, то якщо судинний хірург робить УЗД судин, то для водопровідних і каналізаційних труб продумана телеінспекція.

Телеінспекцію каналізаційного колектору на вул. Голубовича ми провели, тестуючи техніку «RAUSCH GmbH».

Обладнання бренду «RAUSCH» складається з машини-робота із вмонтованою камерою HD якості, блоком управління, акумулятором і якісним монітором. У комплекті йде програмне забезпечення, що за допомогою штучного інтелекту дозволяє розпізнавати різні види забруднень трубопроводів, як водопостачання, так і каналізаційних», - ділиться враженнями заступник керівника служби каналізаційного господарства ЛМКП «Львівводоканал» Євген Федосєєв.

Так, телеінспекція показала, що колектор на вул. Голубовича цілий, а проблема є із каналізаційним випуском – місцем приєднання будинкової каналізації. Тож ремонт слід проводити на рівні управляючої компанії будинку. За результатами відеоінспекції і в присутності представника управляючої компанії склали відповідний акт.

«На Львівводоканалі ми використовуємо обладнання для телеінспекції з 2013 року. Але те обладнання, яке є у нас, уже застаріло і не справляється з усіма потребами, зокрема, коли треба дослідити завужені чи важко прохідні місця в колекторах. Також, зважаючи на те, що ми обслуговуємо 800 км каналізаційних мереж, одного комплекту недостатньо. Для проведення планових досліджень у всіх мікрорайонах Львова нам потрібно 3 комплекти на кожну із дільниць», – пояснює Євген Федосєєв.

Відтак, Львівводоканал розглядає можливість придбання обладнання «RAUSCH» за грантові кошти. Вартість одного комплекту - від 100 тис. євро. Загалом спеціалісти «ІМЕСТ-ПЛЮС» зазначили, що для того, аби навчитись працювати з роботами «RAUSCH», потрібен час. Та, враховуючи попередній досвід та кваліфікацію інженерів Львівводоканалу, вони опанують цю технологію максимально швидко.

У Львові в каналізацію кидають взуття, будматеріали і навіть шини

Через зсув каналізаційної траншеї у Коломиї загинув 37-річний чоловік

На Львівщині троє посадових осіб злили з каналізації 350 тис грн

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів