У селищі Рудне прокладуть водопровід і каналізацію, – ЛМР

10:50 19 грудня 2016 р.

Орієнтовна вартість будівництва каналізаційних трубопроводів та насосної станції у селищі Рудне – 25 мільйонів гривень.

У Львівській міськраді запевнили сьогодні, 19 грудня, що в селищі Рудне прокладуть новий магістральний водогін, побудують напірну каналізаційну мережу та перекачувальну насосну станцію – кошти на це передбачено у бюджеті розвитку Львова на 2016-17 роки. «Будівельні роботи у Рудно розпочалися у середині жовтня, – йдеться також у повідомленні ЛМР. – Загалом для налагодження постачання якісної питної води передбачено будівництво двох ниток водопроводу загальною довжиною шість кілометрів від міського водогону «Карачинів – Львів».

Проект передбачає підключення житлових кварталів та дачних масивів селища Рудне, в яких проживають понад 10 тисяч людей, а також для однієї тисячі його жителів села Рясне-Руська. Головний інженер ЛМКП «Львівводоканал» Анатолій Шимоняк запевнив: «Ми проклали уже понад один кілометр водопровідних труб. Роботи триватимуть до квітня 2017 року. Натомість, проект щодо прокладання каналізаційних мереж зараз перебуває на експертизі, після його затвердження розпочнуться будівельні роботи. Орієнтовна вартість будівництва каналізаційних трубопроводів та насосної станції у селищі Рудне – 25 мільйонів гривень».

Про це повідомили сьогодні, 19 грудня, в прес-службі Львівської міськради, де також нагадали: «Проблема водопостачання селищі Рудне очікує на вирішення уже кілька років. Якість води у населеному пункті не відповідає стандартам, а каналізація відсутня. Однак, реалізація цих проектів потребувала великого за обсягами фінансування. Громада селища довгий час очікувала на підтримку держави та області. У 2016 році депутати Львівської міської ради прийняли рішення про фінансування робіт з бюджету міста».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів