Проспект Чорновола у Львові перетворюють на пішохідний бульвар

17:56 2 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Ідея пішохідного бульвару на Чорновола з’явилась ще до повномасштабного вторгнення.

Про це повідомив заступник міського голови Львова Любомир Зубач, пише DailyLviv.com.

"Простір перед «Арсеном» на Чорновола – це лише перший крок, відправна точка у контексті перетворення проспекту на пішохідний бульвар. Але ці кількадесят метрів реалізованого благоустрою показують нам, як може виглядати простір без МАФів, з організованим паркуванням та новим озелененням (його, до речі, ще будемо вдосконалювати). Як на мене, виглядає, дуже незле. 

Ідея пішохідного бульвару на Чорновола з’явилась ще до повномасштабного вторгнення насправді. І кінцева концепція буде ось-ось. Проєктанти завершують роботу, будемо виносити це питання на затвердження виконкому", - зазначив Зубач.

Він також повідомив, що тимчасовим спорудам на проспекті час пакувати валізи.

"Будемо їх демонтувати. З підприємцями була домовленість. Ми дозволили їм попрацювати тут зайвих кілька років. 

Відразу хочу наголосити: на облаштування пішохідного бульвару не витратимо з міського бюджету ні копійки. Фактично проєкт поділили на сектори і практично на кожен з них вже є відповідальний інвестор-підприємець, який візьме на себе фінансову складову",- наголосив Зубач.

Нагадаємо, раніше на проспекті Чорновола у Львові проклали небезпечну велодоріжку. Акціонерне товариство “Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд “Євротек інвест”, що виконувало роботи на просп. Чорновола, 93, відхилилося від проєкту.

Згодом на проспекті Чорновола біля «Арсена» підрядник переробив велодоріжку.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів