Працедавці на Львівщині отримали 2,4 млн. гривень відшкодування зі сплати ЄСВ

12:15 12 червня 2018 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

В облдержадміністрації запевнили: «Майже 2,4 млн грн з початку цього року надійшло з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на рахунки працедавців Львівщини для покриття витрат зі сплати єдиного соціального внеску».

Про це повідомили у вівторок, 12 червня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «Фінансовими преференціями скористалися 128 фірм і компаній. Загалом новими робочими місцями забезпечено 280 безробітних, у тому числі 119 представників соціально вразливих верств населення, а 161 особа працевлаштована до суб’єктів малого підприємництва, що ведуть діяльність у пріоритетних видах економіки».

«Можуть отримати компенсацію зі сплати єдиного соціального внеску працедавці, які працевлаштовують на новостворене робоче місце безробітних певних категорій: молодь після закінчення навчання, одного з батьків, який утримує дитину віком до 6 років, учасників бойових дій, осіб передпенсійного віку. Право на компенсаційні виплати також мають суб’єкти малого підприємництва, що організовують додаткові місця праці в пріоритетних галузях економічної діяльності», – поінформували також в облдержадміністрації.

«Винятком щодо отримання компенсації є працедавці, які мають заборгованість зі сплати єдиного внеску або страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, а також ті, хто визнаний у встановленому порядку банкрутом, або стосовно яких порушена справа про банкрутство. Ключова мета наших партнерських відносин з працедавцями – взаємовигідна співпраця», – розповіли також в облдержадміністрації.

«Компенсація єдиного внеску – один із реально працюючих інструментів сприяння розвитку підприємницького руху та створення нових робочих місць. Компенсація виплачується упродовж 12 місяців з дня працевлаштування особи, при цьому термін роботи працівника повинен бути не меншим як два роки», – повідомили також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів