Потяг Ковель-Чернівці курсуватиме через день аж з 1 жовтня

16:00 5 вересня 2013 р.

З 1 жовтня потяг повинен буде вирушити з міста Чернівці. Звідти він ходитиме по непарних числах. З Ковеля він курсуватиме по парних числах місяця: з Волині потяг рушить 2 жовтня.

Потяг № 667/668 Ковель-Чернівці не курсуватиме з вересня, як обіцяли представники ДТГО «Львівська залізниця». Курсування потяга перенесли аж на 1 жовтня. про це повідомлено на сайті державного підприємства «Укрзалізниця». Також цю інформацію активістам АМоРе (Асоціації молодих реформаторів) підтвердили в довідковому бюро вокзалу міста Луцька. Щоб у пасажирів не було запитань, повідомлення про це повісили над касами вокзалу.

Отож, з 1 жовтня потяг повинен буде вирушити з міста Чернівці. Звідти він ходитиме по непарних числах. З Ковеля він курсуватиме по парних числах місяця. Тобто, з Волині потяг рушить 2 жовтня.

Громадські активісти не задоволені таким відновленням курсування потягу.

«Раніше «Ковель-Чернівці» курсував щодня і цілий рік. Тепер же залізниця кидає нам кусень хліба: замість повноцінного відновлення курсування потягу, нам пропонують їздити ним через день, та й то, ймовірно, лише до кінця весни 2014 року. А тоді знову, вже як традиція, у кінці червня будуть скасовувати важливий для усієї Західної України потяг», — прокоментувала вчинки залізниці заступниця голови АМоРе Марія Доманська

Нагадаємо, що від час круглого столу у місті Львові, начальник пасажирської служби «Львівської залізниці» Богдан Яворський обіцяв, що потяг курсуватиме з 1 вересня, а найпізніше — з 15 вересня, мовляв, поки не будуть вивезені усі відпочивальники з Кримського півострова.

Натомість, потяг розпочне курсування ад з 1 жовтня, не зважаючина те що, навчальний рік у студентів, які б могли користуватися цим потягом, розпочався 1 вересня, а влітку тисячі туристів не мали можливості нормально і комфортно діставатися до сусідніх областей, адже потяг не курсував, всупереч невдоволенню тисяч України, акціям протесту і зверненням.

Додамо, що у липні цього року були зареєстровані два проекти постанов Верховної Ради України народним депутатом Анатолієм Вітівим, які передбачають відновлення щоденного курсування потяга Ковель-Чернівці, а також продовження до попереднього маршруту курсування потягу Ківерці-Сапіжанка до станції Підзамче. Проекти постанов повинні будуть розглянуті з початком роботи ВРУ, після внесення їх до порядку денного сесії ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів