Портрет туриста гірських районів Львівщини намалюють за 150 тисяч гривень

16:12 18 грудня 2020 р.

Фото до новини

Дослідження, яке вдвічі дорожче за аналогічне на Прикарпатті, завершать до 1 січня 2020 року.

Установа «Агенція регіонального розвитку Львівської області» Львівської облдержадміністрації замовила дослідження портрету туриста гірських районів за 149 тис. грн. Його проведе львівський піарник Андрій Лазорко, повідомляють "Наші гроші. Львів", пише DailyLviv.

Дослідження завершать до кінця цього року. Портрет туриста включатиме такі обов’язкові показники, як вік, стать, рівень доходу, постійне місце проживання та час перебування в горах. Йдеться про Сколівський, Турківський, Старосамбірський райони, а також такі міста, як Східниця, Моршин і Трускавець.

Для проведення аналізу використають статистичні дані, зокрема інформацію мобільних операторів. У такий спосіб дослідники сподіваються побачити, як пересуваються люди, прослідкувати цей ланцюжок переміщень та проаналізувати витрати.

У результаті дослідження «Агенція регіонального розвитку Львівської області» знатиме про особливості попиту на туристичні послуги, «точки болю» туристичної галузі в певному районі, а також зможе прогнозувати майбутні запити в туристичній інфраструктурі.

За словами директора «Агенції регіонального розвитку Львівської області» Тараса Баранецького, певна інформація про портрет туриста є, однак ці дані отримали насамперед завдяки анкетуванню, вони не були комплексними.

Після закінчення дослідження портрет туриста опублікують на сайті «Агенції регіонального розвитку Львівської області». Як пояснив Тарас Баранецький, його у своїй роботі буде використовувати облдержадміністрація, також дані надішлють громадам гірських районів.

Поточне дослідження буде не першим великим аналізом портрету туриста серед західних областей. Два роки тому, у 2018 році, такий аналіз провели в Івано-Франківській області за 60 тис. грн. За словами Андрія Лазорка, саме цю роботу його команда використає як зразок для свого дослідження.

Світовий туризм повернувся до рівня 1990 року, - ООН

22 грудня – позачергова сесія Львівської обласної ради, - рішення президії

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів