Польща виступає проти ввезення українського цукру

14:18 15 грудня 2023 р.

Фото до новини

Польські виробники цукрових буряків вимагають введення ембарго на імпорт цукру з України, вказуючи на різке падіння цін внаслідок збільшеного імпорту.

Про це повідомляє DailyLviv.com  з посиланням на InPoland.

Останні місяці в Польщі та інших прикордонних країнах зафіксовано значне зниження цін на цукор, що призводить до втрат конкурентоспроможності польської промисловості та сільського господарства.

Читайте також: На Львівщині закінчили сезон цукроваріння: скільки піде на експорт

Асоціація вимагає від нового міністра сільського господарства Чеслава Сєкерського відновити обмеження на імпорт цукру з України. У своєму зверненні вони також вказують на приклади інших країн, таких як Словаччина та Угорщина, які вже ввели заборону на імпорт цукру з України.

Читайте також:  Польські фермери також блокуватимуть кордон з Україною. Який пункт перекриють

"З моменту тимчасового призупинення дії мит та квот на імпорт української сільськогосподарської продукції імпорт цукру з України до ЄС збільшився в десятки разів. Прикордонні країни є найбільш вразливими — більшість обсягів, що надходять до ЄС, залишаються саме в цих країнах. В останні місяці в Польщі та інших країнах, що межують з Україною, спостерігається значне падіння цін на цукор, що ставить польську промисловість і сільське господарство в менш конкурентоспроможне становище порівняно з західноєвропейськими партнерами" — йдеться в заяві Асоціації.

Нагадаємо, у квітні європейські фермери блокували тракторами українські вантажівки зі зерном.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів