Польські фермери також блокуватимуть кордон з Україною. Який пункт перекриють

10:23 21 листопада 2023 р.

Фото до новини

Близько 100 фермерів з асоціації Betrayed Countryside планують із 23 листопада провести триденну акцію протесту на прикордонному переході з Україною.

Фермери хочуть розміститися на четвертому переході між Україною та Польщею, який поки не заблокований польськими перевізниками, — на Шегинях.

Про це повідомив Bloomberg, пише DailyLviv.com.

Фермери хочуть розміститися на четвертому переході між Україною та Польщею, який поки не заблокований польськими перевізниками, — на Шегинях.

«Фермери були першою групою, яка постраждала. Зараз є транспортні компанії. Питання в тому, хто буде наступним», — cказав один з організаторів протесту Лукаш Мартин.

Читайте також: Посол України у Польщі назвав цілі організаторів блокування польсько-українського кордону

Голова «Укртрансбезпеки» Євген Зборовський в ефірі "Суспільне. Спротив" розповів, що українська делегація на кордоні спілкувалася з учасниками протесту та перевізниками. Блокування триває. Україна щодня веде перемовини з польською стороною — урядом, органами місцевого самоврядування, воєводствами, які ухвалюють рішення про мітинг. Вимоги перевізників — створити окрему чергу для машин під номерами ЄС та обмежити кількість дозволів на вантажні перевезення до 180 тисяч із кожної сторони, як було до повномасштабної війни.

Читайте також: Хто і як має зупинити незаконну блокаду польсько-українського кордону

«Тисячі українських перевізників заблоковані в Польщі і не можуть нормально здійснювати перевезення. Вимоги протестувальників ультимативні, вони ніяк не можуть бути виконані. Ідеться про 180 тисяч дозволів, що неможливо, бо це рівень до повномасштабної війни, коли в нас було більше видів транспорту, зокрема багато товарів перевозилося морем», — пояснює Зборовський.

Посадовець додав, що потрібен товарообіг, провезення зброї, тому що це запорука сильної української економіки. Стан, що склався зараз, — удар по ній. Уже десять днів українські вантажівки стоять на території Польщі. Черга розтягнулася на десятки кілометрів.

Нагадаємо, українські перевізники, які третій тиждень живуть на польсько-українському кордоні, готують гарячу їжу просто неба біля своїх вантажівок.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів