Перші пільгові картки на приміські та міжміські автобусні маршрути видали на Львівщині. Хто отримав

17:19 17 вересня 2024 р.

Фото до новини

Пільговики повинні прикладати свої картки двічі: при вході та виході, як при оплаті банківською карткою.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.

Йдеться про пільгові карточки для жителів Новояворівської громади.

Напередодні, 16 вересня, у Новояворівській громаді відбулося вручення персоніфікованих карт пільговика. Першими їх безплатно отримали учасники бойових дій та сім'ї загиблих Захисників з цієї громади. Загалом картки отримали 64 особи. Надалі їх кількість збільшуватиметься.

Новояворівська громада завдяки автоматизованій системі обліку оплати проїзду першою в Україні розпочала облік пільговиків та компенсуватиме пільговий проїзд окремим категоріям громадян на приміських та міжміських автобусних маршрутах Львівщини.

Читайте такожСистема «check-in - сheсk-out» запрацювала в громадському транспорті Львівщини. Як платити

«Наразі триватиме тестовий період. Пільговики повинні прикладати свої картки двічі: при вході та виході, як при оплаті банківською карткою. Це дозволить облікувати кількість поїздок і визначити суму компенсації для перевізників. Надалі картки пільговика отримають й інші категорії осіб, які мають право на пільговий проїзд», - повідомив заступник начальника Львівської ОВА Юрій Бучко.

Львівщина першою в Україні почала облік всіх пасажирів на приміських та міжміських автобусних маршрутах. Відтепер на валідаторах, на яких можна безконтактно розрахуватися за проїзд банківською карткою чи пристроєм з підтримкою NFC, водії зобов’язані фіксувати ще й всі готівкові оплати та видавати пасажирам квитки.

Читайте також: На Львівщині діятиме знижка на оплату в громадському транспорті

«Станом на сьогодні триває робота з іншими громадами Львівщини щодо впровадження системи обліку пільгових категорій населення та механізму компенсації. Це черговий етап реалізації автоматизованій системі обліку оплати проїзду на приміських та міжміських автобусних маршрутах області», – зазначив директор департаменту дорожнього господарства ЛОВА Орест Шуліковський.

Нагадуємо, напередодні департамент дорожнього господарства Львівської ОВА, оператор АСООП у приміських і міжміських автобусних маршрутах Львівської області ТОВ «Smart Ticket Technology» та Новояворівська ОТГ підписали тристоронній Меморандум про співпрацю. Він має на меті забезпечити реалізацію механізму компенсації пільгового проїзду окремих категорій громадян в пасажирському транспорті.

З усіх питань щодо роботи системи е-квитка жителям Львівщини можна звернутися на гарячу лінію інвестора (оператора) АСООП ТОВ «Смарт-Тикет Технолоджи»: 0 800 300 844.

 Як раніше повідомили у ЛОВА, перевізники, які дискредитують систему АСООП, не будуть обслуговувати маршрути Львівської області.

Читайте також: Двом категоріям пільговиків встановили ліміт на безоплатні поїздки у транспорті Львова

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів