Парламент підвищив акциз на бензин, біодизпаливо й скраплений газ

14:14 29 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: «Newsru.ua»

Ставка акцизного податку для зрідженого газу (пропан або суміш пропану і бутану технічного), згідно з розміщеною на сайті Верховної Ради редакції законопроекту, збільшена з 44 до 50 євро/тонна, а ставка акцизного податку на біодизельне паливо (яке не містить або містить менш як 70% нафти або нафтопродуктів, отриманих від бітумінозних порід) – з 98 до 102 євро/тонна.

Під час розгляду фінального пакету «бюджетних» законопроектів Верховна Рада України збільшила ставку акцизного податку на бензин, біодизпаливо та скраплений газ. За схвалення законопроекту №1578 у цілому проголосували 250 депутатів при мінімально необхідних 226, повідомляють Українські новини».

У порівняльній таблиці внесених в другому читанні змін зазначено, що ставка податку для моторних бензинів збільшена з 198 євро/тонна до 202 євро/тонна, а акцизний податок на дизельне паливо (важкі дистиляти) – з 98 євро/тонна до 100 євро/тонна (стандарт євро-4,5), і з 128 євро/тонна – до 132 євро/тонна (стандарт євро-2,3). Утім, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, виступаючи у парламенті перед голосуванням про досягнуті з Радою коаліції домовленості щодо остаточної редакції даного законопроекту, не згадав про будь-які зміни у ставках акцизного податку на бензин й дизпаливо.

Ставка акцизного податку для зрідженого газу (пропан або суміш пропану і бутану технічного), згідно з розміщеною на сайті українського парламенту редакції законопроекту, збільшена з 44 до 50 євро/тонна, а ставка акцизного податку на біодизельне паливо (яке не містить або містить менш як 70% нафти або нафтопродуктів, отриманих від бітумінозних порід) – з 98 до 102 євро/тонна. Також у прийнятих змінах до Податкового кодексу йдеться про встановлення акцизу на альтернативні моторні палива на рівні 99 євро/тонна.

Про це повідомляється в понеділок на сайті інтернет-видання «Newsru.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів