Обираємо мультиварку: ТОП-3 функції, якими ви будете користуватися постійно + БОНУС (який функціонал вам точно не знадобиться)

09:04 25 січня 2020 р.

Фото до новини

Зразкові домогосподарки, заклопотані бізнес-леді, фрілансери з ненормованим графіком роботи, турботливі батьки — для багатьох сучасних людей, яких хвилює питання здорового харчування і які цінують свій час та комфорт, мультиварка стала добрим помічником.

Більшість з тих, хто користується цим пристроєм, вже не уявляють свого життя без нього і радять обов’язково придбати. Та як серед безлічі техніки в магазині «АШАН» — https://auchan.ua/multivarky/ — обрати саме ту мультиварку? Досвідчені користувачі можуть дати цінні поради тим, хто вперше відкриває для себе світ кулінарії без турбот.

Функції, без яких мультиварка не мультиварка

Принцип роботи мультиварки — заклав одразу всі інгредієнти і більше жодних турбот. За певний проміжок часу насолоджуєшся смачною стравою, а з функціями відкладеного старту і підігріву цю насолоду можна запланувати на будь-який час доби. Щоб оцінити принади кухонної помічниці, потрібно освоїти 3 основні функції:

  • «Перші страви». Мультиварка готує бульйони, супи, борщі, щі, капусняки тощо, робить їх наваристими й ароматними, як у печі.
  • Режим «Крупи» («Каші», «Гречка», «Рис»). Друга страва готується протягом 15–20 хвилин без участі кухара. Незамінна функція, яка береже не лише час, а й нерви. Не потрібно довго й нудно чатувати над каструлею, а потім відвернутися на секунду саме в той час, коли каша вирішить збігти.
  • Режим «Тушкування». Овочі, м’ясо, риба завжди виходять смачними, соковитими і, головне, корисними. До речі, у цьому режимі досвідчені господині готують і перші страви.

Серед стандартного набору функцій також «Молочні каші» (принцип приготування відрізняється від каш на воді), «Плов» (смачним виходить не лише рис, а й картопля, пельмені — злегка підсмажені), «Випічка» (для розкішних бісквітів), «Смаження» (мінімум олії і ніяких пригорянь), «Приготування на пару».

Функції, за які не варто переплачувати

Деякі виробники вважають, що тисяча й одна функція мультиварки зроблять її більш принадною в очах покупців і додадуть їй не один десяток очок. Однак краще придбати пристрій відомого бренда з меншою кількістю «умінь» і бути впевненим, що кухонна помічниця розкриє свій потенціал повною мірою, ніж платити за купу зайвих опцій і в результаті не отримати навіть простої каші.

Отже, режими, в яких мультиварку майже не використовують:

  • випікання хлібу;
  • варіння холодцю:
  • кип’ятіння і пряження молока;
  • сквашування кефіру й ряжанки, приготування йогурту.

Освоєння мультиварки — захопливий процес, варто лише почати. Безліч нетрадиційних рецептів, які можна відшукати в мережі, розширять навіть скромний функціонал майже до нескінченності.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів