Нові правила отримання субсидій: хтось отримає кошти в руки, хтось – на спецрахунок у банку

20:11 19 лютого 2019 р.

Фото до новини

З 1 січня 2019 року в Україні почала діяти монетизована схема надання субсидій. Це означає, що всі субсидіянти почнуть отримувати кошти на спецрахунок в банку.

Про це сьогодні, 19 лютого, під час прес-конференції на тему: «Причини виникнення боргів за газ, їхня структура та вплив змін у процедурі призначення субсидії на зростання боргів за газ», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив заступник начальника-начальник відділу житлових субсидій, пільг та соцгарантій управління соціальних гарантій та компенсацій, планово-фінансової роботи, бухгалтерського обліку та персоналу департаменту соціального захисту населення ЛОДА Василь Гельбич.

- Це буде так. Особа приходить у відділ соцзахисту, подає заяву та декларацію. У заяві обов’язково має бути зазначений номер мобільного телефону, тому що він буде слугувати засобом зв’язку з Ощадбанком, відділом соцзахисту та з надавачем послуг. Сюди будуть приходити всі смс-повідомлення. Після цього соцзахист перевірить інформацію. І якщо субсидію призначено, то наступного ж дня кошти приходять в Ощадбанк. Рахунок в банку відкривають автоматично. А Ощадбанк сам перераховує кошти надавачам послуг. До людини приходить смс з повідомленням - скільки вона повинна заплатити, - пояснює Василь Гельбич. 

Крім того, наприкінці січня запрацювала ще одна форма надання субсидій, яка передбачає, що субсидіянт може отримати кошти на руки, і сам сплачувати за надані послуги. 

- Вона охопить тих отримувачів субсидій, які користуються субсидіями з початку опалювального періоду, з жовтня. Ці кошти вони отримають в березні. Пенсіонери – на свій пенсійний рахунок або ж їм принесе листоноша разом з пенсією. Решта – на рахунки в «Ощадбанку», - каже Василь Гельбич.

Наприкінці травня фахівці визначать, який з цих двох механізмів ліпше працює і залишать один з них. 

- Готівковими коштами у нашій області скористаються майже 190 тисяч родин. Через спецрахунки – майже сім тисяч, - підрахував заступник начальника-начальник відділу житлових субсидій, пільг та соцгарантій управління соціальних гарантій та компенсацій, планово-фінансової роботи, бухгалтерського обліку та персоналу департаменту соціального захисту населення ЛОДА. 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів