Нова сервісна зона перед міжнародним ПП Шегині: громада надала ділянку

15:55 27 липня 2021 р.

Фото до новини

Сьогодні, 27 липня, відбулася виїзна зустріч директора департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Львівської облдержадміністрації Романа Шепеляка із представниками Західноукраїнського офісу ЄБА та Шегинівської громади щодо організації діяльності з інфраструктурного облаштування сервісної зони перед міжнародним пунктом пропуску для автомобільного сполучення «Шегині».

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише DailyLviv.

Як зазначив Роман Шепеляк  з огляду на те, що Львівська область має найбільшу протяжність державного кордону з Європейським Союзом, перед Львівщиною стоять особливі завдання щодо забезпечення активних транскордонних і міжрегіональних контактів із сусідніми регіонами іноземних держав з метою реалізації державної політики стосовно європейської інтеграції, зокрема розбудови та модернізації прикордонної інфраструктури.

Відтак, чергу на під’їзді до кордону хоч і винесли за межі населеного пункту, але це не вирішило проблеми скупчення транспортних засобів, засмічення узбіччя, забезпечення санітарно-гігієнічних потреб для учасників транскордонного руху.

«Для Львівщини важливо є забезпечити належні умови  перетину українсько-польського кордону як для туристів, так і для подорожуючих у справах бізнесу», - зазначив керівник департаменту МТД та міжнародного співробітництва.

За результатами зустрічі Шегинівська територіальна громада запропонувала вільну земельну ділянку яка найкраще підходить під облаштування інфраструктури сервісної зони.

Довідково

Міжнародний пункт пропуску для автомобільного сполучення «Шегині» підпадає під реконструкцію за кошти польського кредиту (Реалізація інфраструктурних проєктів в рамках Договору між Урядом України та Урядом Республіки Польща про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги).

Підрядник: польська фірма UNIBEP S.A.Сума виділених коштів: 15,720 млн євро.

Проектом передбачено: новий автовокзал на виїзд з інфраструктурою, реконструкція інфраструктури існуючого пункту пропуску на в’їзд.  Початок будівельних робіт - серпень-вересень 2021 року, завершення - до кінця 2023 року.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів