Наступного року кожен квадратний метр землі коштуватиме у Львові на 146,9 грн дешевше (відео)

14:58 25 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: varianty.net

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі міськради, на сесії ЛМР затвердили нову грошову оцінку земель міста.


Відео: Андрій Андрух / Львівська міська рада

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 25 грудня, «Щоденному Львову: «Місто отримало нову базову грошову оцінку землі, яку буде введено в дію з наступного року. Складатиме вона 423,1 грн за квадратний метр, що на 146,9 грн менше від тієї, яка діє на сьогодні. За відповідне рішення сесії міськради щодо затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель м. Львова проголосувало 63 депутати».

В повідомленні також цитують міського голову Львова Андрія Садового, який відзначив: «Позитив цієї оцінки в тому, що ми її суттєво зменшуємо, і це прецедент для всіх українських міст. Ми провели значний об’єм роботи.

Буквально вчора нова оцінка пройшла експертизу в Держкомземі. Фактично, ми робимо великий поступ у сторону підприємців нашого міста, щоб вони могли легітимно сплачувати за землю.

Ми мусимо сьогодні бути дуже чутливими до ситуації в країні. Треба рятувати наш український бізнес, підтримувати його, допомогти йому нормально розвиватися.

При формуванні ціни на землю враховується дуже багато різних факторів, які, враховуючи ситуацію в країні, також коригуються. Коли затверджувалась минула оцінка, були зовсім інші темп і динаміка розвитку в нашій країні.

Попередню оцінку робив наш львівський інститут. Зараз ми дали її на опрацювання в київський інститут, який має більший статус.

І я думаю, там фахівці мають значно більший досвід, бо працюють для більшості міст нашої держави. Сьогодні ми пішли на зустріч нашому львівському бізнесу».

За словами начальника управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Сергія Коровайника, зараз базова грошова оцінка, введена в дію в 2011 році, складає 570 грн. Він також зазначив:

«Базова – це та грошова оцінка, від якої вираховуються грошові оцінки всіх земельних ділянок у місті. Тобто, зважаючи на економічну ситуацію в країні, місто пішло на зустріч мешканцям.

Нова грошова оцінка є меншою від тієї базової, яка є зараз, на 146,9 грн. Таким чином, ми говоримо про 25%-е зменшення тієї орендної плати, яка є на сьогоднішній день. Усі договори оренди землі, які вже укладені і досі діють у Львові, з наступного року буде переведено на нову грошову оцінку».

Також, за словами міського голови, зараз у мерії готують програму підтримки національного виробника, яку незабаром винесуть на розгляд депутатів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів