Нардепи ухвалили зміни до Бюджетного кодексу

13:48 14 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому закон щодо внесення змін до Бюджетного кодексу.

За відповідний законопроєкт №2144 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» проголосувало 282 народні депутати. Законопроєктом передбачаються зміни до Бюджетного кодексу України та інших законодавчих актів щодо: визначення джерелом доходу державного бюджету плати за сертифікацію оператора системи передачі електричної енергії, оператора газотранспортної системи у зв’язку із запровадженням з 1 серпня 2019 року ринку електроенергії. Також документом передбачається визначення джерелами фінансування бюджету залишків бюджетних коштів власних надходжень бюджетних установ, інших надходжень спеціального фонду бюджету, які не використані у попередньому бюджетному періоді, з метою їх подальшого використання за цільовим призначенням.

Законопроєкт пропонує такожврегулювати на законодавчому рівні розміщення державного замовлення у приватних закладах вищої освіти (Законом України «Про вищу освіту» надано право розміщувати державне замовлення у закладах приватної власності) та підвищення кваліфікації педагогічних працівників (Законом України «Про освіту» педагогічним та науково-педагогічним працівникам надано право підвищувати кваліфікацію у закладах освіти та в інших суб’єктів освітньої діяльності, фізичних та юридичних осіб).  Водночас, документом врегульовується питання фінансового забезпечення закладів освіти, які не привели у встановлені терміни установчі документи у відповідність до законодавства про освіту.

Врегульовуються також взаємовідносини місцевих бюджетів у зв’язку з передачею недостатнього обсягу коштів районними бюджетами до бюджетів сіл, селищ, міст районного значення на дошкільну освіту та культуру. Документом також визначається обсяг державної підтримки сільськогосподарських товаровиробників на рівні не більше 1% випуску продукції сільського господарства з огляду на обсяги фактичного освоєння таких коштів з метою спрямування їх на інші програми у сфері агропромислового комплексу.

На відповідні цілі у держбюджеті на 2018 рік були передбачені видатки в обсязі 5,3 млрд. гривень. Із них фактично використано 4,2 млрд. гривень (79,2% планових призначень).

Про це повідомили в четвер, 14 листопада, в агенції новин «Укрінформ».

Як інформував «Щоденний Львів», ВР розгляне законопроєкт про держбюджет у другому читанні раніше.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів