Найдорожчим містом за вартістю однокімнатних квартир на вторинному ринку є Львів. Хто наступний

15:03 7 серпня 2024 р.

Фото до новини

За останні пів року ціни на вторинному ринку впали у східній та центральній частині України та виросли в західній.

Про це DailyLviv.com повідомили у ЛУН.

Однокімнатна квартира в Запоріжжі на вторинному ринку коштує в середньому 19 000 доларів, тоді як у Львові втричі дорожче – 62 000 доларів. 

Найдорожчим містом за вартістю однокімнатних квартир на вторинному ринку є Львів – вартість в серпні становить 62 тис. дол. А от дво- і трикімнатні у Києві дорожчі. Двокімнатна у Львові – 89 тис. дол., тоді як у Києві – 90 тис. дол.,  трикімнатна – 110 тис. дол. та 130 тис. дол. відповідно. 

Якщо порівнювати однокімнатні квартири на вторинному ринку, то далі в рейтингу іде Ужгород, де вартість становить 55 000 доларів в середньому, і виросла на 2200 дол. за останні пів року. 

Далі четверте місце розділяють між собою Чернівці, Вінниця та Луцьк, однокімнатна квартира в цих обласних центрах коштує в середньому 46-45 тис дол. 

За 40 тис. дол. в середньому можна купити квартиру в Рівному та Черкасах. 

Майже однаково на сьогодні коштують квартири в Житомирі та Одесі – 39 тис. та 38 тис. дол. відповідно. Вартість однокімнатних квартир в цих містах за останні пів року трошки впала – на 780 дол. в середньому в Житомирі та на 2300 доларів в Одесі. 

Далі в рейтингу ідуть Тернопіль – 37 тис. дол. за однокімнатку квартиру, Івано-Франківськ та Полтава – 36 тис. дол., а також Хмельницький – 35 тис. дол. 

Однокімнатна квартира в Дніпрі в серпні в середньому коштує 32 тис. дол., проте за останній пів року її вартість впала на 5800 доларів, і це найбільше зниження ціни по всій Україні. Більше того вартість трикімнатних тут впала на цілих 10 000 доларів в середньому. 

Девʼяте місце в рейтингу вартості квартир на вторинці посідає Чернігів, тут однокімнатну квартиру можна придбати в середньому за 31 тис. дол., а в Кропивницькому за 27 тис. дол. 

Квартири в Сумах сьогодні дорожчі ніж в Харкові в середніх своїх показниках: однокімнатна в Сумах в серпні 22 тис доларів (за останні пів року вартість впала на 3100 дол.), і 21 тис. дол. в Харкові (що на 4000 дол. менше ніж пів року тому). 

Однокімнатна в Миколаєві коштує 21 тис. доларів, а в Запоріжжі 19 тис. доларів.

Загалом варто зазначити, що ціни на вторинці планомірно і поступово ростуть в західних регіонах України, і такими ж темпами знижуються в східних та центральних. Це напряму пов'язано з наближеністю до зони бойових дій та подіями, які розгортаються на фронті. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів