Найбільше риби на Львівщині виловлюють у тіньових ставках

09:40 22 липня 2021 р.

Фото до новини

У Львівській області зараз налічують 3085 водойм, з них 1900 поки що не освоєні.

Динаміка добування свіжої риби у Львівській області за останні п’ять років знизилась в рази, а показник споживання риби в рік на одну особу, навпаки, збільшився. Про це повідомила пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.

Станом на зараз однією з основних проблем рибної галузі є те, що багато суб’єктів господарювання працюють в «тіні». Серед інших проблем: конкуренція з боку імпорту; потреба інвестицій у логістичну інфраструктуру; висока собівартість порівняно з виробниками інших регіонів; конкуренція з браконьєрами у сезон найбільшого споживання риби.

Проблеми галузі рибництва у Львівській області обговорили у Львівській облдержадмінстрації представники виконавчої і представницької влади, приватного бізнесу, науковці.

У Львівській області зараз налічують 3085 водойм, з них 1900 поки що не освоєні. Ще 246 водних об’єктів свого часу передали в оренду, внаслідок чого місцевий бюджет наповнився на понад 2 млн гривень.

Відтепер права на передачу водойм належать територіальним громадам, для яких це питання нове. Для допомоги громадам у департаменті екології та природних ресурсів ЛОДА напрацювали дорожню карту, у якій роз’яснили, як правильно провести передачу водних об’єктів в оренду. 

Для сприяння розвитку галузі рибництва у Львівській області потрібно налагодити виробництво вітчизняних рибних кормів, розчистити меліоративні канали, усунути джерела забруднення водойм каналізаційними стоками та сільськогосподарськими хімічними засобами, запобігти незаконному використанню об’єктів. Також галузь потребує дієвих заходів стимулювання вирощування риби, наголосили учасники круглого столу в ЛОДА.

На Львівщині чоловік виловив причорноморського вирезуба з Червоної книги

Ще 12 територіальних громад отримають кошти на проєкти регіонального розвитку. Перелік

З харчових та садових відходів Львова виготовлятимуть органічне добриво

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів