Нафтогаз України з 1 серпня 60 днів постачатиме газ, якщо від споживача відмовилися всі

19:07 9 липня 2021 р.

Фото до новини

Відповідну постанову «Про затвердження Змін до деяких постанов НКРЕКП» Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), ухвалила на засіданні 8 липня.

Постанова набирає чинності з 1 серпня 2021 року, повідомляє Газправда, пише Dailylviv.

«Якщо підприємство теплокомуненерго з якоїсь причини - форс-мажор чи ще якась - не має постачальника газу для виробництва теплової енергії, то автоматично його постачальником стає державний «Нафтогаз». Теплом усі будуть забезпечені», - сказав голова НКРЕКП Валерій Тарасюк.

Він зазначив, що регулятор проведе роз'яснювальну роботу з теплокомуненерго - щоб забезпечити платіжну дисципліну на ринку.

«ПОН - це не означає, що можна не платити гроші. Робота має бути проведена, щоб дисципліна платіжна була», - наголосив Тарасюк.

Як йдеться у обґрунтуванні до проекту постанови, оператор газотранспортної системи має також здійснити заходи, необхідні для забезпечення роботи інформаційної платформи з урахуванням нових змін. У тому числі оператор має погодити із регулятором форми для надання через інформаційну платформу інформації щодо споживачів, що здійснюють виробництво теплової енергії.

Постачальник «останньої надії» — компанія, яка зобов’язана протягом 60 днів постачати газ споживачу, якщо він залишиться без постачальника. Ціна для клієнтів ПОН має бути оголошена не пізніше, ніж за 5 днів до початку місяця постачання газу.

Наразі державна компанія вже здійснює функції ПОН для населення.

На Львівщині подорожчав проїзд у приміських маршрутках

Депутати ЛМР проти закупівлі 100 тролейбусів, які їздять 15 км на акумуляторах

У Львові запровадили нові податки та пільги: на землю і нерухоме майно

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів