На Золочівщині варять підфранцузький сир з благословення священника

13:28 14 березня 2021 р.

Фото до новини

Фонд "Милосердний самарянин" і уряд Люксембургу допомогають священнику на Золочівщині створити навчально-реабілітаційний центр для людей з інвалідністю.

За грантові гроші священник із Золочівщини збудував ферму та сироварню, поруч — навчально-реабілітаційний центр для людей з інвалідністю. Отець Михайло мріє навчити їх сироварінню, садівництву та дати гідну роботу.

Про це розповіло Суспільне ТБ, пише Dailyliviv.

Зараз на фермі священника є понад 30 тварин, серед них: альпаки, кози та вівці. З їхнього молока працівники виготовляють більше 10 видів сиру.

"Це вже є під французькі: з пліснявою синьою, наприклад, чи з зеленою. Для того, щоб зробити такий сир, ми додаємо певні інгредієнти, а потім робимо проколи. Завдяки цьому, там де повітря доходить, утворюється пліснява", — каже священник.

На сироварні є холодильники, потрібні форми для твердих сирів, та головне – пастеризатор.

"Сюди заливаємо молоко, тут є спеціальний шнек, який крутиться. Цей шнек проганяє молоко. Тут є такий простір, в якому є вода. Вода нагрівається до певної температури та проводить пастеризацію. Потім ми додаємо необхідні інгредієнти, закваски, ферменти. Так створюються тверді сири", — каже отець.

Ферму збудували за гроші фонду "Милосердний самарянин" та гранту уряду Люксембургу. Окрім того, на території спорудили будинок, який у майбутньому буде навчально-реабілітаційним центром для людей з інвалідністю. Згодом все це становитиме єдиний комплекс, у якому люди зможуть навчатись, працювати та соціалізуватись.

"Ми хочемо просто дати дітям і молоді з інвалідністю можливості, щоб вони працевлаштувалися. Молочна галузь така, що є елементи, де вони можуть спокійно це робити. Там і моторика рук може бути задіяна, коли, наприклад, виготовляєш сулугуні чи моцарелу", — каже отець Михайло Сукмановський.

За словами священика Михайла Сукмановського, фонд "Милосердний самарянин" опікується більше, ніж 20 людьми з інвалідністю. Незабаром охочих навчатимуть працювати в сфері сироваріння, фермерства, садівництва та сільського господарства.

У майбутньому на інклюзивній сироварні планують виробляти до 10 кілограмів сиру на день.

Зараз родина священика оголосила збір грошей на закупівлю необхідного обладнання.

Україна засолоджує Європу шоколадом і кондитерськими виробами

На громадські пасовища Львівщини додатково дали 3 млн 328 тис грн

На Львівщині вісім безробітних змагаються одне робоче місце з оплатою більше 8 тисяч гривень

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів