На захід від Варшави побудують аеропорт, де обслуговуватимуть 40 млн пасажирів на рік

16:02 19 червня 2022 р.

Фото до новини

Минулого тижня компанія CPK представила інвесторський варіант порту «Солідарність», показавши рішення щодо залізничного вузла, доріг, ліній електропередач, мереж водопостачання та допоміжної інфраструктури. Триває обговорення екологічних рішень.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com

«Щодо тендеру на архітектора аеропорту, то ми не можемо залишати поза увагою обставини, пов’язані з пандемією COVID-19 та війною в Україні, це змушує нас бути дуже гнучкими, наприклад, адаптуватися до прогнозів повітряного руху», – розповів речник кампанії Конрад Майшик.

Центральний комунікаційний порт – це вузол між Варшавою та Лодзю, що має об’єднати повітряний, залізничний та автомобільний транспорт. У межах цього проєкту 37 км на захід від Варшави буде побудований аеропорт «Солідарність» на площі приблизно 3000 га, де спочатку обслуговуватимуть 40 мільйонів пасажирів на рік.

Наразі в тендері бере участь п’ять архітектурних бюро, серед яких – британське, американське та іспанське. Головний архітектор буде обраний до кінця року, а етап проєктування після цього триватиме півтора роки. 

.Літак з Португалії до Києва приземлився у Кишиневі

Атака з повітря: міжнародний аеропорт в Дніпрі зазнав масштабних руйнувань

Ракетна атака по Одесі: пошкоджено смугу аеропорту, - командування

Аеропорт Дніпра знищено ракетним ударом

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів