На вулиці Стецька у Львові почали ремонт тротуару. Коли закінчать

17:00 14 березня 2024 р.

Фото до новини

Підрядник демонтує покриття частини тротуару, який був у поганому стані. Далі облаштує основу і постелить нову плитку.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

На вул. Стецька розпочали роботи з ремонту частини тротуару, який веде до 4-ї міської клінічної лікарні. Підрядник – ШРП Галицького району, демонтує і замінить ділянку тротуару, яка була у вкрай незадовільному стані, а відтак створювала незручності для маломобільних груп населення.

«Демонтажні роботи розпочалися сьогодні. Підрядник демонтує покриття частини тротуару, який був у поганому стані. Далі облаштує основу і постелить нову плитку. Орієнтовно тут буде замінено 100 м2 покриття.

Що важливо у цих роботах - заміна цієї частини тротуару забезпечить доступність для людей з інвалідністю і маломобільних груп населення до медичного закладу - 4-ї міської клінічної лікарні», - розповіли у Галицькій районній адміністрації.

Завершити роботи планують до 26 березня.

Нагадаємо, за даними управління соцзахисту Львівської міської ради, 5,6% жителів Львівської громади, тобто 47 500, офіційно є особами з інвалідністю. Окрім цього, у місті лікується  багато військових, які потребують безбар’єрного середовища і які не входять в цю офіційну статистику. Через війну, розпочату росією, кількість людей, для яких важливо мати доступне середовище,  щодня збільшується.

Також на пл. Ринок продовжують роботи з облаштування «доріжок доступності», які розпочали минулого року. Автентичну бруківку, яка є на пл. Ринок, демонтовують, шліфують і встановлюють назад. Зараз роботи тривають на ділянці з правого боку від головного входу в міську Ратушу, біля фонтану “Нептун”.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів