На площі Ринок у Львові шліфують і перекладають бруківку

15:05 14 березня 2024 р.

Фото до новини

Роботи йдуть праворуч від головного входу в Ратушу, біля фонтану «Нептун».

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

На пл. Ринок продовжують роботи з облаштування «доріжок доступності», які розпочали минулого року. Автентичну бруківку, яка є на пл. Ринок, демонтовують, шліфують і встановлюють назад. Зараз роботи тривають на ділянці з правого боку від головного входу в міську Ратушу, біля фонтану “Нептун”.

«Роботи з облаштування доріжок доступності на пл. Ринок розпочалися у жовтні 2023 року з перехрестя з вул. Сербською. Звідси перезамостили шліфованою бруківкою перехід на пл. Ринок і зробили доріжку в напрямку до Ратуші. Також облаштували прохід зі сторони вул. Галицької. Загалом минулого року облаштували доріжки площею 326 м2.

Далі роботи були зупинені у зв’язку з настанням холодів.

На початку цього року, оскільки погодні умови дозволяли, ми відновили робити. Спочатку зробили невеличку ділянку площею 56 м2. І зараз працюємо на трохи більшій ділянці —  праворуч від головного входу в Ратушу, біля фонтану «Нептун». Тут площа робіт становитиме 77 м2.

Після завершення цієї ділянки, плануємо розпочати демонтаж і шліфування бруківки вже перед головним входом у мерію. Тут площа робіт становитиме орієнтовно 300 м2», - пояснили у Галицькій районній адміністрації.

Читайте також: Кубометри австрійської базальтової бруківки знайшли на подвір'ї вишу

Нагадаємо, комунальники працюють відповідно до схеми, розробленої управлінням архітектури та урбаністики Львівської міської ради. Проєкт передбачає облаштування доріжок доступності на площі Ринок. Після проведення усіх робіт доріжки будуть розташовані без розривів по всій площі включно з переходами через трамвайні колії та безбар'єрним входом у міську  Ратушу.

На їх облаштування залучають цільові кошти українських та міжнародних партнерів. Вони передбачені виключно на програму забезпечення інклюзивності.

Переформатування площі Ринок для потреб маломобільних – це лише частина великого комплексу робіт з доступності, які проводять у місті. Йдеться про забезпечення інклюзивності різних закладів: комерційних, міських комунальних і державних. Важливо, що інклюзивність має бути не лише зовні, а й всередині закладів, в тому числі щоби люди на кріслах колісних могли скористатися, наприклад, доступним санвузлом у ресторані.

За даними управління соцзахисту Львівської міської ради, 5,6% жителів Львівської громади, тобто 47 500, офіційно є особами з інвалідністю. Окрім цього, у місті лікується  багато військових, які потребують безбар’єрного середовища і які не входять в цю офіційну статистику. Через війну, розпочату росією, кількість людей, для яких важливо мати доступне середовище,  щодня збільшується.

Читайте також: На вулиці Стецька у Львові почали ремонт тротуару. Коли закінчать

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів