На Львівщину переїжджають два потужні підприємства машинобудівної галузі

11:20 14 квітня 2022 р.

Фото до новини

Підприємства із територій, де сьогодні ведуть активні бойові дії, релокують свої виробничі потужності на захід України. Так, вже найближчим часом у Львівській області свою роботу розпочнуть два потужні українські підприємства машинобудівної галузі.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Сьогодні у Львівській ОВА їхні керівники підписали відповідні договори про оренду виробничих приміщень.

Перше підприємство – це ТОВ «УК «ВІТРОПАРКИ УКРАЇНИ», в складі групи компаній ПАТ «Краматорський завод важкого верстатобудування»,  яке створило сучасне виробництво повного циклу. Компанія розробляє, будує та обслуговує вітроустановки, генерує та здійснює постачання електроенергії. На всіх етапах – від проектування й монтажу вітростанцій до логістики, запуску та довгострокового сервісу – максимально використовує енергетичний потенціал України. Релокуються із Краматорська.

Друге підприємство - промислова компанія «Пожмашина». Є єдиним виробником великої спеціалізованої протипожежної техніки в Україні, лідер на ринку пожежної, спеціалізованої та сільськогосподарської техніки.

Сьогодні компанія демонтує обладнання і в оперативному порядку перевозить із Чернігівської області. Евакуюють третину заводу. Тут розгортатимуть виробництво с/г техніки та збірку пожежних машин.

«Ми провели низку зустрічей в різних регіонах і зупинились на Львівській області, адже бачимо тут великий людський потенціал, традиції та потенційні ринки збуту, в тому числі експортні напрямки», - зазначив гендиректор ТОВ ПК «Пожмашина» Олег Авер’янов.

Після завершення війни планують частину виробництва залишити, а також у можливій перспективі на базі орендованого приміщення розпочати виробництво вантажної техніки зі створенням нових робочих місць.

«Перш за все дякую за довіру до області. За те, що ви продовжуєте працювати у такий складний час. Мені дуже приємно чути, що ви отримуєте усю необхідну допомогу та сприяння від нас. Ми і надалі готові вам допомагати. Сьогодні два великі машинобудівні підприємства заходять на територію Львівщини», - зазначив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Начальник Львівської ОВА наголосив, що зокрема в такий спосіб Львівщина сьогодні збереже та розвиватиме українське машинобудування.

«Львівщина завжди славилася своїми машинобудівними традиціями .Мені дуже приємно, що сьогодні ми відновлюємо цю традицію і посилюємо цей потенціал. Сподіваюсь, що прихід таких компаній стане поштовхом до подальшого залучення високотехнологічного бізнесу у Львівську область», - зазначив Максим Козицький.

У зустрічі також взяв участь генеральний директор Федерації роботодавців України Руслан Іллічов, який зауважив, що сьогодні економічний фронт також важливий, як і фронт військовий.

«Очікуємо створення нових 1000 робочих місць на цих об’єктах» - наголосив Руслан Іллічов.

Зазначимо, що від початку війни росії проти України на Львівщину релокувались вже 79 підприємств, з них 32 запустили свої виробництва. Загалом відділ інвестиційної політики Львівської ОВА вже опрацював 347 заявок на переміщення виробничих потужностей.

На Львівщині планують збудувати індустріальний парк, аналогів якому в Україні немає

Евакуація: приватні підприємства переміщатимуть у західні області України

Понад 100 підприємств переміщуються з територій активних бойових дій на Львівщину

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів