На Львівщині збудують дорогу до парку “Королівські Бескиди” за мільярд гривень

14:12 24 червня 2020 р.

Фото до новини

Протяжність нової дороги Тершів – Боберка становитиме 67,9 кілометра.

Сьогодні, 24 червня, заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко провів робочу зустріч з представниками департаменту дорожнього господарства, Держгеокадастру, Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства щодо будівництва нової дороги Тершів – Боберка.

У зв’язку з тим, що кілька років поспіль на території області є нагальна необхідність відремонтувати дорогу Мшанець-Стрілки, та зважаючи на факт того, що прилеглі автомобільні дороги потребують ремонту, Юрій Бучко запропонував реалізувати проєкт “Розвиток прикордонних доріг Львівських Карпат”, у межах якого збудують дорогу Тершів – Боберка та відремонтують діючі автомобільні шляхи.

Будівництво цієї дороги допоможе налагодити транспортну логістику та зокрема утворить так зване мале коло.  Відтак мешканці області зможуть дістатись від Тершова  до населених пунктів: Лаврів, Бабине, Головецько, Дністрик, Лімна, Боберка без об’їзду  через Турку, а напряму - новим дорожнім покриттям.

Також ця дорога є важливою, оскільки веде до території майбутнього національного природного парку “Королівські Бескиди”.

У межах наради напрацювали дорожню карту автомобільного шляху. Юрій Бучко дав доручення відповідальним структурам впродовж тижня з’ясувати, чи пролягають відтинки майбутньої автомобільної дороги через лісосмугу, вивчити план територій і здійснити виїзд на огляд ділянок.

Протяжність нової дороги становитиме 67, 9 кілометрів. Орієнтовна вартість будівництва – 1 млрд гривень.

Про це повідомила пресслужба ЛОДА.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів