На Львівщині щороку виявляють від 5 до 10 тисяч нелегальних працівників

20:29 1 грудня 2014 р.

Фото до новини

Про це повідомили учасники круглого столу на тему «Безпека праці: аналіз виробничого травматизму та профзахворювань у Львівській області. Профілактика шкідливих і небезпечних виробничих факторів», який відбувся сьогодні, 1 грудня, у Львівському прес-клубі.


Відео: Львівський прес-клуб

- Є працівники, яких не оформляють на роботу.  Ми зверталися до Президента, щоби внести зміни у законодавчі та нормативні акти і, якщо роботодавець не хоче захищати своїх працівників належним чином, нехай відповідає грошима, щоби він платив потерпілим в повному обсязі, - заявив представник ЛОДА Сергій Кравченко.

Водночас, за кількістю страхових випадків, пов’язаних з виробництвом, Львівська область посідає сьоме місце після Донецької, Луганської, Дніпропетровської областей, міста Києва, Запорізької та Харківської областей. А за кількістю професійних захворювань – четверте місце після  Донецької, Луганської та Дніпропетровської областей.

-  Це пов’язано з тим, що в нашій області є підприємства з високим класом професійного ризику – підприємства вугільної промисловості.  Найвищий рівень професійної захворюваності спостерігається на підприємствах у Сокальському районі та Червонограді – 78 % від усіх випадків в області, - каже заступник начальника управління-начальник відділу профілактики виробничого травматизму- головний страховий експерт з охорони праці управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Львівській області Михайло Біловус

Зараз на обліку перебуває близько 16 тисяч потерпілих. З них – близько шести тисяч осіб потерпіло внаслідок нещасного випадку. Всі інші – інваліди внаслідок професійного захворювання. 65% нещасних випадків на виробництві відбуваються через недотримання правил безпеки.

А що стосується надходжень від роботодавців Львівщини, які вони перераховують у складі єдиного соціального  внеску в Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, то це – близько 25 мільйонів грн на місяць. Тоді як на на пенсії та інші соціальні виплати витрачається більше сорока мільйонів на місяць.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів