Мультиварки – декілька професійних порад

09:56 27 листопада 2019 р.

Фото до новини

Ще років п’ять тому назад мультиварка була рідкістю, зустрічалась лише в молодих сім’ях і коштувала досить дорого. На сьогодні стан речей змінився, тепер більшість наших співвітчизників не тільки хоче, а і може мати в себе на кухні такі прилади.

Зате з’явилась нова проблема на яку техніку звертати увагу, що краще — купити мультиварку Редмонд чи Moulinex, Philips чи Tefal?

Які критерії вибору?

Відповідь на питання можна дати лише тоді, коли визначені критерії вибору. Досвідчені користувачі наполегливо рекомендують звертати увагу не лише на бренд, а і на такі характеристики:

  • матеріал виготовлення корпусу і чаші;

  • максимальне використання електричної енергії;

  • кількість програм;

  • вартість.

Не всі з перерахованих властивостей мають рівноцінне значення, однак брати до уваги рекомендується максимально можливу кількість з них.

Матеріали виготовлення корпуса і чаші

Бюджетні варіанти мультиварок мають пластикові або комбіновані корпуси. Використовуються не звичайні полімери, а модифіковані. Вони мають підвищену стійкість до температур, не бояться негативного впливу жорсткого ультрафіолетового опромінення, витримують значні статичні і динамічні зусилля.

Більш дорогі варіанти виготовляються із нержавіючої сталі. По всім параметрам такі моделі кращі за пластикові, але мають один суттєвий недолік — вартість. Однак, як показує практика, висока ціна окупається за рахунок збільшеного терміну експлуатації.

Що стосується чаші, то існують варіанти їх виготовлення з нержавіючої сталі, кераміки або спеціального харчового алюмінієвого сплаву. Чаші з алюмінію покриваються тефлоном або титано-керамікою, найбільш дорогі з інноваційним мармуровим напиленням. Всі види покриття мають непогані експлуатаційні характеристики, але при одній умові — під час користування виконуються рекомендації виробників.

Використання електричної енергії

Мається на увазі не потужність (хоча і цей параметр важливий), а економність. Чим менше теплових витрат у скороварки під час приготування їжі, тим дешевше нею користуватись. А дані характеристики залежать від властивостей корпуса і інженерного вирішення компоновки внутрішніх агрегатів і елементів.

Кількість програм

Суттєва характеристика обладнання. Хоча не все так просто, немає прямої залежності чим більше — тим краще. Багато програм не використовується, без потреби платити за непотрібні функції. Однак, варто звертати увагу на максимальні технічні характеристики — параметри таймерів і температур нагріву.

Вартість

Критерій важливий, але не критичний. Якщо уважно підходити до вибору конкретної моделі мультиварки, то можна за невеликою ціною купити дуже якісний товар. Не слід переплачувати за бренд і непотрібні функції.

Варто додатково звертати увагу на об’єм, він коливається в межах 2,5–6,0 л. Від нього залежать не тільки габаритні розміри мультиварки, але і економічність її використовування. Ємність підбирається з урахуванням кількості членів сім’ї, але завжди слід мати запас. Універсальними вважаються прилади з чашкою 3 літри.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів