Міський голова Львова запевнив, що вживані трамваї вигідні

13:35 13 серпня 2018 р.

Фото до новини


Фото: dw.com

Для Андрія Садового не було таємницею те, що двері німецьких трамваїв не зможуть відкритись на деяких львівських зупинках.

У прес-службі Львівської міськради повідомили в понеділок, 13 серпня: «Трамваї з Берліну закуплено за європейською процедурою, а технічні питання – робочі і будуть врегульовані фахівцями. Як зазначив міський голова Львова Андрій Садовий, ці трамваї пройшли капітальний ремонт, і є значно дешевшими, ніж новий трамвай».

У прес-службі ЛМР також дослівно цитують сказане з цього приводу міським головою, який зазначив: «Це «нормальний» процес – кожна добра справа, яку робить місто, по ній відкривається кримінальне провадження. Натомість, коли ми маємо сьогодні у Львові більше 10 заправок, які продають пальне за готівку, без акцизу, з порушенням всіх норм, – всі стоять збоку і спостерігають».

Андрій Садовий також запевнив: «Як ви знаєте, співпрацюючи з Європейським банком, всі тендерні процедури ми робимо виключно за нормативами Європейського Союзу. Тому процедура була зроблена правильно, експерти це акцептували. Те, що є технічні нюанси, так це ми знали наперед. То не була якась таємниця. Але вартість одного трамваю є унікальною, тому що ми 30 купуємо за ціною одного. І вони всі після капітального ремонту, з новою електронікою, і будуть споживати набагато менше електроенергії. Тому це є вигідно для громади міста Львова».

«Закупівля пройшла відповідно до правил та політики ЄБРР. Нагадаємо, новий трамвай коштує орієнтовно від 1,2 млн. євро. Зараз місто купило один трамвай після капітального ремонту з повною заміною системи керування, що підвищило надійність та зменшило споживання електроенергії, за 18 тисяч євро (разом з доставкою – 26 тисяч євро)», – поінформували також прес-службі Львівської міськради.

Як повідомляв «Щоденний Львів», при закупівлі вживаних трамваїв у Берліна львівські чиновники не врахували, що двері цього транспорту не зможуть відкритись на деяких львівських зупинках, відтак, слід або перебудовувати зупинки, або різати двері, а тим часом прокуратура Львівської області розпочала кримінальне провадження за фактом службової недбалості службовими особами Львівської міської ради та «Львівелектротрансу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів