Міністр юстиції заявив, що епоха рейдерства завершена

17:48 18 грудня 2019 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що епоха рейдерства в Україні завершена.

Про це, як повідомили в «Укрінформі», урядовець зазначив на відкритті Офісу протидії рейдерству в Києві. Дослівно ж він стверджував: «Системне рейдерство подолано. Ми зараз можемо констатувати, що епоха рейдерства завершена. Чому? Тому що зараз не існує системного бізнесу, який займається тим, що заробляє кошти, займаючись рейдерством».

Міністр також наголосив: «Абсолютна більшість чорних реєстраторів зараз відключена від реєстрів, і я не хочу сказати, що все вже прекрасно і ніякої неприємності не станеться завтра-післязавтра. Але на системному рівні це явище, за нашою оцінкою, вже подолано».

Малюська нагадав, що раніше скарги розглядала Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації, а нині «вона перетворюється на нову інституцію – Центр протидії рейдерству, яка працює прозоро, ефективно, чесно, і за цією роботою зможе спостерігати кожен».

Міністр додав: «Ми принципово змінили підходи до розгляду скарг. Зараз більшість скарг розглядається по суті, а не відмовляється».

За словами міністра, раніше більшість скарг до так званої антирейдерської комісії поверталася заявнику у зв’язку з тим, що, на думку Комісії, були неналежно засвідчені копії документів, що подавалися зі скаргою. Тепер працює зовсім інший механізм.

Малюська підкреслив: «Більш того, ми не просто розглядаємо скарги, ми ще консультуємо. Будь-яка особа, що постраждала, чи вважає себе постраждалою внаслідок незаконних дій реєстраторів, може тут отримати консультацію щодо того, як заповнюється скарга, чи правильно вона її оформила, куди і як звертатися».

Міністр також нагадав про можливість подавати скаргу онлайн, що істотно пришвидшує процес її розгляду: «У нас ще є деякі нюанси, які б ми хотіли поліпшити в існуючій системі розгляду скарг. Вже на наступне засідання уряду ми внесемо відповідну постанову Кабміну, якою врегулюємо останній елемент, що дозволить нам розглядати скарги протягом 24 годин».

Малюська повідомив також: «Наразі на розгляді антирейдерської комісії перебуває близько 300 скарг, які надійшли раніше. Очікуйте, що всі старі скарги будуть розглянуті протягом місяця».

Як інформував «ЩЛ», у Львові презентували програму оздоровлення економіки.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів