Мінімальна зарплата виросте до 5 тисяч гривень. А ціни?

18:55 25 серпня 2020 р.

Фото до новини

Верховна Рада підтримала в цілому проєкт закону, внесений президентом України Володимиром Зеленським, про підвищення заробітної плати до 5 тис. грн з 1 вересня.

Проєкт закону №3963 "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" в цілому підтримали 295 народних депутатів, передає Еспресо.TV.

Проєктом закону пропонується підвищити мінімальну зарплату до 5 тис. грн з 1 вересня.

Крім того, згідно з проєктом закону, з 2021 року мінімальна зарплата має бути збільшена до 6 тис. грн і впродовж 2021 року - до 6,5 тис. грн.

Нагадаємо, 6 серпня президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт про підвищення мінімальної зарплати до рівня 5 тис. грн.

За словами представника інвесткомпанії Dragon Capital Сергія Фурси, після підвищення мінімалки та соцвиплат зростуть ціни. Викладач Києво-Могилянської бізнес-школи Валерій Пекар вважає, що незаплановане підвищення мінімалки зашкодить економіці, оскільки власники бізнесів внаслідок підвищення мінімальної зарплатні будуть приймати рішення, які негативно позначаться на економіці в цілому.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів