Мешканці Львівщини сплачуватимуть за доставку газу за окремою квитанцією

15:02 23 січня 2020 р.

Фото до новини

З січня 2020 року споживачі газу будуть по-новому сплачувати за доставку газу.


Відео: Львівський пресклуб

На це є рішення НКРЕКП, - інформує пресслужба АТ «Львівгаз».

Згідно із змінами, які держрегулятор вніс в Типовий договір на розподіл газу та Кодекс ГРМ, тепер доставка газу вилучена із рахунків за газ. Тому всі споживачі отримають окремі рахунки: один за газ, інший – за його доставку.

У Львівській області споживачі отримають два рахунки: за спожитий газ від постачальника ТОВ «Львівгаз збут» та за його доставку від АТ «Львівгаз». Вартість послуг з доставки газу виключена з загального рахунку за газ і буде виставлена окремою квитанцією. Таким чином споживачі газу зможуть побачити кому та за які послуги вони оплачують кошти. Раніше вартість доставки газу зазначалась окремим рядком в загальному рахунку.

За основу розрахунку береться обсяг споживання газу для кожного окремого споживача, за минулий «газовий рік»: від початку жовтня до кінця вересня. Цей індивідуальний об’єм використаного газу розділяється на 12 частин та множиться на діючий тариф на доставку газу. Для АТ «Львівгаз» тариф на доставку становить 1 грн 8 коп з ПДВ.

Наприклад: клієнт спожив від 1 жовтня 2018 року до 30 вересня 2019 року 100 кубометрів газу. Тариф на розподіл для АТ "Львівгаз" з 1 січня 2020 року складає1,08 грн. за м куб. в місяць ( в т.ч. ПДВ).

Розрахуємо щомісячну плату за доставку газу:

100 куб. м/ 12 міс * 1,08. = 9 грн.

Отже, щомісячна плата за доставку блакитного палива для такого споживача складе 9 грн. в місяць.

Якщо клієнт «Львівгазу» заощадив паливо та зменшив обсяги споживання газу, вже в наступному газовому році пропорційно цьому зменшать вартість доставки газу.

Окрім того, в Особистому кабінеті на сайті 104.ua, вже також є розділені рахунки. Відтак, кожен споживач може бачити скільки він повинен заплатити за газ як товар, і за його доставку та здійснити онлайн оплату.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів