Мерія Львова забороняє літнім майданчикам працювати взимку

14:15 1 грудня 2020 р.

Фото до новини

Управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради нагадує, що після 30 листопада суб'єкти підприємництва зобов’язані демонтувати тимчасові споруди. У 2020 році у дозвіл на функціонування та паспорт отримали 320 літніх майданчиків.

Якщо ці роботи виконано не буде, то районні адміністрації спільно із КП «Адміністративно-технічне управління» примусово демонтують майданчики.

Про це пресслужба ЛМР повідомила DailyLviv.

«Є правила благоустрою міста Львова, затверджені ухвалою сесії. Там є розділ, який передбачає складання адмінпротоколу за самочинне встановлення, або несвоєчасний демонтаж відкритого літнього майданчика. Сума стягнень, відповідно до закону, за таке порушення становить від 850 до 1700 грн. Зокрема, йдеться про роботу адмінтехуправління в частині нагляду за дотриманням правил благоустрою. Тобто, якщо майданчик не демонтований, буде складений адмінпротокол на його власника. Далі цей протокол буде скеровано на адмінкомісію, і вже адмінкомісія прийматиме рішення про накладення адміністративного стягнення і його розмір.

Так, відповідно до процедури, районні адміністрації (за місцем розташування) дають власнику майданчика пропозицію добровільного демонтажу. Якщо в тижневий термін ця пропозиція не буде реалізована, то РА інформує КП «Адміністративно-технічне управління». Постійна комісія з питань архітектури, містобудування та охорони історичного середовища складає протокол, в якому дає погодження АТУ на демонтаж майданчика. У свою чергу, ми залучаємо підрядну організацію, здійснюємо примусовий демонтаж та виставляємо рахунок власнику. Тобто, з одного боку, йде адмінстягнення, а з іншого — відшкодування понесених на демонтаж витрат", — зазначила Марина Кустова, начальниця відділу нагляду за станом благоустрою КП «Адміністративно-технічного управління».

Зазначимо, у Львівській міській раді видають дозволи на встановлення літніх майданчиків. Основною умовою отримання дозволу є дотримання архітектурно-художніх вимог. Якщо суб'єкти підприємницької діяльності не демонтують свої літні майданчики до 1 листопада, то ці об'єкти підлягатимуть примусовому демонтажу, що здійснюватиметься районними адміністраціями міста із відшкодуванням власниками витрат на демонтаж.

У 2020 році у дозвіл на функціонування та паспорт отримали 320 літніх майданчиків.

У Львові визначили 20 спеціальних місць для торгівлі ялинками

У Львові ручний виконком мера узаконює гетто на Щурата, - депутат

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів