Мерія Львова офіційно рятуватиме житловий район «Під Голоском»

16:30 7 серпня 2020 р.

Фото до новини

Там зараз мешкає 8 тисяч львів'ян, а буде - 26 тисяч.

За словами головного архітектора Львова Антона Коломєйцева, управління архітектури та урбаністики напрацювало низку стратегічних змін щодо району «Під Голоском». Оновлений план зонування Шевченківського району спрямований на зменшення кількості планового житла та збільшення площ рекреаційних територій. Його планують винести вже на наступне засідання сесії ЛМР.

Про це інформує DailyLviv з посиланням на пресслужбу ЛМР.

«В основу змін ліг містобудівний аудит, в якому було проаналізовано всі містобудівні умови і обмеження, які видавались в цьому районі, всі незаконно збудовані площі, а також показники чинної містобудівної документації. Як наслідок, пропонується суттєво зменшити кількість планованого житла, збільшити кількість місць у школах та садках, збільшити площу рекреаційних територій, а також сформували комфортні вулиці та двори. Управління архітектури та урбаністики підготувало ухвалу про внесення змін в план зонування Шевченківського району для фіксації задуманого в офіційній містобудівній документації.

22 липня 2020 року управління архітектури звернулось листом в управління «Секретаріат ради» з пропозицією включення цієї ухвали до порядку денного найближчого засідання Львівської міської ради. Після прийняття відповідного рішення депутатським корпусом ми продовжимо роботу вже у форматі розробки змін до плану зонування", — зазначив Антон Коломєйцев.

Пресслужба ЛМР нагадує, що відповідно до моніторингу управління архітектури та урбаністики зараз у мікрорайоні проживає близько 8 тисяч мешканців, однак, якби були побудовані всі закладені в детальному плані будинки, кількість мешканців могла б зрости до 26 тис. Відтак, є необхідність збільшити там кількість зелених зон, закладів шкільної та дошкільної освіти.

29 травня цього року на засіданні виконкому ЛМР розглянули рішення щодо вирішення низки проблемних питань території, визначеної детальним планом житлового району «Під Голоском». Після цього місто призупинило видачу містобудівних умов та обмежень на нове будівництво у цьому мікрорайоні - доки не будуть забезпечені належні об'єкти інфраструктури.

План району "Під Голоском" розрахований на 26 тис мешканців. Обіцяють новий.

У районі «Під Голоском» прокладають дві дороги.

РІЕЛ будував у Львові Америку і ось що вийшло.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів