Cукупна ціна газу для споживача стане 9,99 грн, - нардеп

21:13 14 січня 2021 р.

Фото до новини

14 облгазів на пропозицію НКРЕКП погодилися обмежити тариф на транспортування газу - 1,79 грн за кубометр.

Народний депутат Юрій Камельчук поінформував у ФБ, пише DailyLviv, про результат сьогоднішньої зустрічі депутатів Верховної Ради з представниками НКРЕКП:

"НКРЕКП провела ряд переговорів з облгазами. 14 з них на даний момент погодилися обмежити тариф на передачу 1,79 грн. Таким чином, рішення Кабміну встановити верхню межу роздрібної ціни на газ на рівні 6,99 грн за м3, приводять споживачів до кінцевої ціни від 8,65-8,78 грн.

Але це не для всіх. Решта переговорів з облгазами триває. Споживачі ще поки чекають. Це регулювання буде встановлене на період до кінця опалювального сезону - середина квітня. Максимальна сукупна ціна газу для споживача 9,99 грн.

Паралельно КМУ має знайти рішення для регулювання ринку тарифів протягом усього року.

До відома, 2018-2019 рік за Порошенка, ціна на газ була 8,50 грн за куб при мінімальній зарплаті 3700 грн і середній 9700 грн. Сьогодні мінімальна зарплата - 6000, середня - 12600.

І, звичайно, в другій половині квітня і влітку ціна газу знизиться".

Про АТ "Львівгаз" у сьогоднішньому документі НКРЕКП (на світлині) не згадано. 

А голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький сьогодні нагадав у ФБ про позицію місцевої влади щодо тарифів на газ: "Львівська обласна державна адміністрація ще в жовтні зверталася до АТ «Львівгаз» і була проти підвищення тарифів на розподіл газу для населення. Ми зазначали, що збитки підприємство має вирішувати у судовому порядку, а не за рахунок споживачів. Також ми додатково скерували листа до НКРЕКП щодо перегляду тарифу на розподіл блакитного палива для АТ «Львівгаз» та загалом перегляду методики при формуванні вказаного тарифу. З ініціативи Президента України тарифи на газ для населення таки будуть знижені - на 30%".

На ринку газу залишать ті компанії, які матимуть понад 100 тисяч абонентів, - законопроєкт

Нафтогаз міг зменшити зимовий тариф до 4,7 грн за кубометр, але хтось не захотів

Нафтогаз загарантував чотири ціни для всіх побутових споживачів газу

Лише 3% споживачів змінили постачальника газу. Облгази штрафують за монополізм

Як безболісно змінити газопостачальника і чи варто це робити?

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів