Нафтогаз міг зменшити зимовий тариф до 4,7 грн за кубометр, але хтось не захотів

14:26 14 січня 2021 р.

Фото до новини

Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов пояснив, що тарифи на газ українцям зменшать на 23 копійки з 1 лютого лише тимчасово.

Про це він сказав в ефірі телеканалу “Україна 24”, пише DailyLviv.

“Це поки що урядове доручення. […] Чому саме на час карантинних обмежень? Тому що Уряд продовжує залишатися прихильником відкритого ринку газу, ми вважаємо, що це просто тимчасовий період, який дає можливість так, як ми підтримали підприємців, як ми підтримували медиків, як ми підтримували креативні індустрії, як ми підтримували громадян. І дасть можливість […] громадянам до закінчення опалювального сезону, під час карантинних обмежень користуватися фіксованою ціною”, – сказав Немчінов.

Він додав, що Уряд затвердить відповідну постанову на найближчому черговому засіданні Кабміну. А набере чинності документ, орієнтовно, з лютого.

“Ми говоримо про те, що це (6,99 грн за кубометр) об’єктивно найнижча ціна на ринку. Ми неодноразово комунікували, що “Нафтогаз”, як державна компанія, під час підписання річного контракту може постачати газ взагалі за ціною менш 5 грн, там 4,7 чи 4,8″, – сказав Олег Немчінов.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Кабінет Міністрів України має намір на час карантину запровадити державне регулювання цін на газ для побутових споживачів.

Кабінет Міністрів розглядає варіант повернення фіксованої ціни на газ для населення, але різниця у ціні, наприклад для споживачів ГК Нафтогаз України, становить лише 23 копійки. Тому що вартість 1 кубометра природного газу на січень ГК Нафтогаз України була 7 грн 22 копійки. 

Нафтогаз загарантував чотири ціни для всіх побутових споживачів газу

У 2020 році природним газом торгували вже 372 компанії. Найбільше - Нафтогаз Трейдинг

Як безболісно змінити газопостачальника і чи варто це робити?

Лише 3% споживачів змінили постачальника газу. Облгази штрафують за монополізм

Львівгаз - третій за дохідністю у групі компаній Фірташа

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів