У 2020 році природним газом торгували вже 372 компанії. Найбільше - Нафтогаз Трейдинг

14:04 14 січня 2021 р.

Фото до новини

Минулого року на Українській енергетичній біржі загалом було продано 2,5 млрд. куб. м. природного газу, що у 6 разів більше, ніж попереднього року.

Торгівля проводилась у двох торгових системах – Біржова електронна торгова система (БЕТС, середньо- та довгостроковий ринок), Енергетична торгова платформа (ЕТП, короткостроковий ринок). УЕБ суттєво розширила охоплення ринків саме 2020 року: у вересні був запущений внутрішньодобовий ринок, у грудні – ринок на добу наперед.

Про це прсеслужба УЕБ повідомила Dailylviv

У 2020 році УЕБ вдалося залучити до торгівлі за напрямком «Природний газ» 83 нових учасників. Тож станом на кінець року акредитованими для торгівлі природним газом були 372 компанії. Загалом за рік укладено 3696 правочинів на середньо- та довгостроковому ринку, що вдвічі більше, ніж у 2019 році.

Ініціаторами торгів природним газом в БЕТС були 76 компаній, що майже вдвічі більше, ніж минулого року. З них найбільша кількість ініційованих позицій припадала на Нафтогаз Трейдинг. Компанія успішно здійснювала реалізацію природного газу в обох торгових платформах УЕБ і продала впродовж року загалом 1,16 млрд. куб. м. У листопаді Нафтогаз Трейдинг запропонував нову опцію – продаж природного газу за післяплатою з використанням банківської гарантії, що стимулювало інтерес учасників ринку до ресурсу компанії та призвело до суттєвого зростання обсягів реалізації.

«У наступному році ми очікуємо збереження та нарощення досягнутих результатів. Впевненість у правильно обраному шляху реформування ринку газу і підтримці його з боку держави надає ініціатива НАК «Нафтогаз України» в подальшому реалізувати 15% газу власного видобутку на біржі», - зазначив генеральний директор УЕБ Олександр Коваленко.

Нафтогаз загарантував чотири ціни для всіх побутових споживачів газу

Прем'єр запропонував зменшити з лютого ціну на газ до 7 грн за кубометр

Лише 3% споживачів змінили постачальника газу. Облгази штрафують за монополізм

Львівгаз - третій за дохідністю у групі компаній Фірташа

Група Нафтогаз похвалилася найбільшими податками в Україні

Як безболісно змінити газопостачальника і чи варто це робити?

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів