Литва скерує 12 млн євро на відновлення енергетичної інфраструктури України, - посол у Львові

14:40 3 березня 2023 р.

Фото до новини

Сьогодні у Львові розпочався круглий стіл «Виклики для економіки України та Литви в умовах війни − шукаймо кращі економічні рішення разом».

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Українські та литовські парламентарі, представники влади й підприємці обмінюються ідеями поглиблення співпраці між обома країнами. Зокрема, Надзвичайний і Повноважний посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас заявив, що Литва скерує 12 мільйонів євро на відновлення енергетичної інфраструктури України.

А мер Львова Андрій Садовий подякував литовцям за підтримку і допомогу під час війни, адже Вільнюс пожертвував Львову 700 тисяч євро на центр реабілітації НЕЗЛАМНІ.

Нагадаємо, найбільша енергетична компанія Литви Ignitis Group прийняла рішення передати 10% отриманого надприбутку (а це 12 мільйонів євро) на відновлення та реконструкцію енергетичної інфраструктури України.

Зазначимо, круглий стіл «Виклики для економіки України та Литви в умовах війни − шукаймо кращі економічні рішення разом» триватиме 2 – 4 березня. Його організували Комітет Верховної Ради України з питань економічного розвитку, Комітет з питань економіки Сейму Литовської Республіки за участі Посольства Литовської Республіки в Україні.

Литовці за годину зібрали 1 млн 6 тис. євро на ППО для України, IT - подвоїла

Литва передає Україні системи протиповітряної оборони

Литва надає Україні нову допомогу на 10 млн євро

У Литві організовують тренування для українських військових

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів