Львів'яни ще раз спробують обійтися без поліетилену

12:00 1 липня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У понеділок, 1 липня, у Львові розпочався другий етап просвітницької кампанії «Без поліетилену», який триватиме до 3 липня включно й охопить дев’ять торгових мереж і понад 250 крамниць.

Про це повідомили в понеділок, 1 липня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Львів і надалі буде продовжувати поступово відмовлятися від поліетилену, щоб дійти до повної відмови від пластику. Як зауважив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, Львів є лідером серед інших міст України у процесі відмови від поліетилену та пластику. Гість завітав до Львова, щоб оглянути очисні споруди ЛМКП «Львівводоканал», і саме там працівники продемонстрували технологію очищення стічних вод від поліетилену».

Остап Семерак також нагадав: «3 липня світ проводить день боротьби з пластиком. І про шкідливу дію, вплив пластику на навколишнє середовище, на наше життя і наше здоров’я – годі говорити. Кожного року кожна людина викидає приблизно 50 кіллограмів пластику, кожного дня кожен з нас вдихає і з’їдає приблизно один грам пластику. А це дуже шкідлива сполука для нашого здоров’я і життя. Тому ми підтримуємо світовий тренд боротьби з пластиком».

Міністр екології та природних ресурсів України також зазначив: «Мене надихнули на це організація «Zero Waste Львів». Львів’яни молодці, бо є лідерами цього процесу. Ми побачили, як працює система, скільки того пластику приходить сюди на станцію. Його збирають, утилізують, і 3 липня ми хочемо показати, що світ може відмовитися від пластику, в крайньому разі – зменшити його вироблення. І на наш заклик, на заклик громадськості, відгукнулися майже всі львівські торгові мережі. Тому у цей день треба підтримати і бізнес, і владу, і громадські організації у формуванні нового ставлення до середовища, в якому живемо»

Остап Семерак також зауважив: «Європейський Союз декілька тижнів тому прийняв рішення про заборону використання певних видів пластику, є чітка програма, і Україна, як країна яка підписала і ратифікувала угоду про асоціацію, повинна рухатися разом з Європейським Союзом. Такий об’єкт, який є у Львові – унікальний, в інших містах таких об’єктів нема. Бо тут є водоканал, тут буде будуватися лінія з сортування ТПВ, і тут поблизу є міська теплова система. І це можна разом об’єднати і зробити синергію. Тому вкрай важливі такі регіональні плани, і ми допоможемо їх підготувати. Це повинному бути спочатку на регіональному рівні, а потім на рівні місцевого самоврядування».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів