Львівська міськрада затвердила угоди щодо кредиту ЄБРР

14:05 30 грудня 2015 р.

Фото до новини


Фото: sharij.net

Для закінчення робіт з будівництва трамвайної лінії на Сихів виникла потреба в додаткових коштах.

«Львівська міська рада затвердила угоди щодо отримання кредиту ЄБРР для закінчення робіт з будівництва трамвайної лінії на Сихів – Про це повідомили сьогодні, 30 грудня, «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, де також розповіли подробиці:

«Сьогодні, 30 грудня, під час пленарного засідання ЛМР депутати затвердили угоди щодо отримання додаткового кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку для закінчення робіт з будівництва трамвайної лінії на Сихів. Нагадаємо, 23 грудня  міський голова Львова Андрій Садовий, заступник директора муніципальної та екологічної інфраструктури ЄБРР Лін О'Грейді та директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза підписали угоди щодо дофінансування проекту з будівництва трамвайної колії на Сихів.

Так, Європейський банк реконструкції та розвитку надав Львову додатково 6 млн. євро кредиту для закінчення робіт з будівництва трамвайної колії на Сихів, зокрема, для заміни каналізаційного колектора, ремонту моста на вулиці Хуторівка та будівництва з’їзду з моста. Львів став першим містом, який отримує дофінансування проекту від ЄБРР.

Додаткові кошти, надані ЄБРР, є необхідними для відбудови каналізаційного колектору на проспекті Червоної Калини та мостом на вулиці Хуторівка, які є ключовими ділянками у проекті трамвайного сполучення. Кошти також будуть використані для будівництва нового з’їзду, який забезпечить можливість повороту ліворуч з вулиці Хуторівка, до проїжджої частини проспекту Червоної Калини у напрямку на північ.

Перший кредит, шість мільйонів євро, наданий ЄБРР та паралельний інвестиційний грант у розмірі п’ять мільйонів євро від німецького міністерства охорони навколишнього середовища в 2013 році були спрямовані на розвиток міської трамвайної мережі у Львові. Проект має на меті підвищення надійності та ефективності екологічно чистого електричного громадського транспорту та сприяння його використанню і, таким чином, значно знизити рівень викидів від автомобілів.

Нагадаємо, довжина трамвайної колії – 11,5 кілометра у дві сторони. Зі Сихова до центру трамваєм можна буде заїхати за 25-30 хвилин. Користуватися трамваєм сихівчани зможуть вже у 2016 році. Львівська міська рада реалізовує спільні з ЄБРР проекти у сфері теплозабезпечення, реконструкції дорожньої інфраструктури та розвитку трамвайної інфраструктури міста».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів