Львівська міська рада продала на аукціоні чотири земельні ділянки за 4,86 млн. грн

15:05 3 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: firtka.if.ua

Як повідомили в середу «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, до міського бюджету надійшло від продажу земельних ділянок 4,86 млн. грн.

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 3 грудня, «Щоденному Львову», що ЛМР продала на аукціоні чотири земельні ділянки за 4,86 млн. грн. У повідомленні також конкретизують:

«У приміщенні Львівської міської ради відбувся земельний аукціон. Так, під час торгів управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин ЛМР продало 4 земельні ділянки, загальною вартістю близько 4,86 млн грн.

Зокрема, першим лотом була земельна ділянка несільськогосподарського призначення, площею 0,0354 га, що розташована на вул. Сяйво, 2. Цільове призначення землі – землі житлової та громадської забудови, функціональне використання – будівництво та обслуговування закладу торгівлі. Стартова ціна лоту становила 203206,62 грн. Про своє бажання придбати земельну ділянку заявило 4 людини. Зрештою, її придбав один із учасників за суму 345446,62 грн.

Наступним лотом стала земельна ділянка несільськогосподарського призначення, площею  0,1987 га, що розташована на вул. Навроцького В., 15 (в межах населеного пункту). Цільове призначення ділянки – для будівництва та обслуговування зблокованих житлових будинків котеджного типу. Стартова ціна продажу лоту становила 1194680 грн. Єдиний учасник, що висловив бажання придбати ділянку, заплатив за неї стартову ціну.

За право придбати земельну ділянку несільськогосподарського призначення, площею  0,1469 га, що знаходиться на вул. Хмельницького, 200, боролось 4 учасники. Цільове призначення ділянки – для будівництва і обслуговування закладу торгівлі непродовольчими товарами. Стартова ціна продажу лоту складала 1194680 грн.  У результаті торгів ціна лоту піднялась майже у 5 разів і встановилась на рівні 553060 грн.

Врешті, останнім лотом торгів був продаж земельної ділянки несільськогосподарського призначення, що розташована за адресою: м. Львів, м. Львів, вулиця Володимира Великого, між будинками № 2-4, і займає площу 0,0450 га. Цільове призначення ділянки – для розміщення та експлуатації будівель і споруд додаткових транспортних послуг та допоміжних операцій. Стартова ціна продажу лоту становила 668 420 грн. Участь у торгах взяли 2 учасники. Після торгів право оренди дісталось одному із учасників, який висловив бажання купити лот за ціну, що склала 802100 грн.

Нагадаємо, плата за землю, зокрема, орендна плата за землю і кошти від продажу землі, є досить важливими статтями доходів міського бюджету Львова. За інформацією департаменту містобудування ЛМР, минулого року у Львові було оголошено проведення чотирьох земельних аукціонів, під час яких продано п’ять земельних ділянок на 2821,54 тис грн та на одну ділянку право оренди на 120,19 тисячі грн».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів