Львівська громада має 17 сховищ та 3 протирадіаційні укриття. Програму їх ремонту продовжили

15:51 17 жовтня 2024 р.

Фото до новини

У межах цієї програми повністю відновили 4 великі укриття у різних районах міста.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Сесія Львівської мерії продовжила на 2025-2027 роки дію міської програми ремонту та облаштування захисних споруд цивільного захисту Львівської громади. У межах саме цієї програми повністю відновили уже 4 великі укриття у різних районах міста, в яких може поміститися 860 людей.

«Міська програма ремонту захисних споруд у Львові діє з 2022 року. Саме завдяки їй є можливість капітально відновлювати великі укриття, які тривалий час були занедбані. В таких укриттях ми повністю замінюємо всі комунікації, встановлюємо систему автоматичного відкриття дверей та облаштовуємо різні зони для комфортного перебування і дорослих, і дітей», - наголошують в управлінні з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони Львівської мерії.

Читайте також: У Шевченківському гаї збудували укриття на 200 людей, кафе, конференц-зали

Перше таке укриття відремонтували торік на вулиці Городоцькій, що поблизу цирку, яке може помістити 300 людей: воно не діяло понад 60 років. Пізніше відновили укриття на вулиці Похилій, і воно розраховане на 200 людей. Опісля відновили укриття на вулиці Теліги, якому понад 70 років і воно може помістити 110 людей, а також укриття на вулиці Каліча Гора (вхід з вул. Поповича), якому теж понад 70 років і воно може помістити понад 250 людей. Наступним укриттям, яке планують відновити, є укриття на вул. Солодова.

До слова, станом на зараз у комунальній власності Львівської громади перебуває 20 захисних споруд цивільного захисту: 17 сховищ та 3 протирадіаційні укриття у різному технічному стані.

Читайте такожЗакинуте укриття відремонтують для пасажирів львівського автовокзалу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів