На Львівщині вимкнення електроенергії не заплановані, але можливі

09:20 14 листопада 2022 р.

Фото до новини

Усе залежить від сьогоднішніх оперативних розпоряджень державного підприємства "Національна енергетична компанія "Укренерго".

Про це повідомило ПрАТ «Львівобленерго», пише Dailylviv.com.

Cьогодні вранці, 14 листопада, графіки погодинного чи аварійного вимкнення електроенергії у Львові та області не впроваджені. 

Але вказівка про запровадження таких графіків може надійти від "Укренерго" у будь-який час, зважаючи на ситуацію в енергосистемі України.

На минулому тижні росіяни серйозно пошкодили один з ключових об’єктів Укренерго.  

Це вплинуло на живлення низки областей, ситуація у яких поки що залишається складною. Зокрема, йдеться Київ, Київську, Чернігівську, Черкаську, Житомирську, Сумську, Харківську, Полтавську та Донецьку області, де застосовуються планові, а іноді й аварійні відключення. 

«Київський та харківський енерговузол – це великі регіони споживання електроенергії, куди передається електроенергія з тих регіонів, де вона наразі виробляється. Але мережа у цих областях зазнала дуже важких пошкоджень і вона поступово відновлюється силами Укренерго та інших енергетичних компаній. Таких масштабних пошкоджень, які з 10 жовтня зазнала українська енергетика, не зазнавала жодна енергосистема. Тому говорити про їх повне усунення наразі не доводиться», - зазначив голова правління Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону «Єдині новини».

Усі графіки вимкнень електроенергії на Львівщині в одному документі

У графіках вимкнень оператор не має допускати дискримінації між споживачами, - НКРЕКП

Козицький пообіцяв завтра світлий день. Але не загарантував

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів