Львівщина отримає 6 млн євро з ЄС на 24 проекти

12:52 4 вересня 2013 р.

За результатами другого конкурсного набору в рамках Програми "Польща-Білорусь-Україна 2007-2013" у Львівській області буде профінансовано 24 проекти на суму понад 6 мільйонів євро. Про це повідомила прес-служба ЛОДА.

У трьох конкурсах, які оголошували в рамках Програми, було подано загалом 835 проектів, в яких були задіяні 3102 партнери. За результатами першого конкурсного набору Програми на території Львівської області реалізують 8 проектів міжнародної технічної допомоги в галузях транскордонного туризму, екології, надзвичайних ситуацій та навчання бізнесу.


Один з проектів - завершення будівництва автодоріг та інфраструктурних об’єктів з української сторони пункту пропуску «Грушів–Будомеж», порядку та термінів будівництва пункту пропуску «Нижанковичі-Мальховіце», а також побудова додаткових смуг руху в пункті пропуску «Рава-Руська», йдеться у повідомленні прес-служби ЛОДА.

Прикордонна інфраструктура з польської сторони вже готова, треба завершити будівництво автомобільної дороги з українського боку.


Довідка

Програма транскордонного співробітництва "Польща-Білорусь-Україна 2007-2013" є продовженням і поглибленням співпраці на прикордонній території трьох держав. Програма охоплює шість областей України (Львівську, Волинську, Закарпатську – в статусі основних територій, та Івано-Франківську, Тернопільську, Рівненську області – в статусі прилеглих територій і пропонує можливості співпраці з Польщею. На території України реалізація програми відбувається згідно з Указом Президента України «Про міжнародну технічну допомогу» від 5 червня 1999 року та Постановою Кабінету Міністрів України від 15 лютого 2002 року № 153 «Про створення єдиної системи залучення, використання та моніторингу міжнародної технічної допомоги».

Серед головних пріоритетів згаданої Програми: підвищення конкурентоздатності прикордонних територій, покращення якості життя, а також інституційна співпраця та підтримка ініціатив місцевих громад.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів