«Львівобленерго» зменшило обсяг графіку аварійних вимкнень до 15 мегават

17:42 2 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: portal.lviv.ua

Як повідомили у вівторок «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, розпорядженням диспетчера центральної диспетчерської служби Західної енергосистеми Державного підприємства НЕК «Укренерго» відмінено дію графіка аварійних вимкнень (ГАВ) сумарною потужністю 128,9 мегават, натомість залишено в дії першу та другу черги ГАВ потужністю близько 15 МВт.

 У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 2 грудня, «Щоденному Львову»: «За інформацією ПАТ «Львівобленерго», о 12:44 вівторка, 2 грудня, розпорядженням диспетчера центральної диспетчерської служби Західної енергосистеми Державного підприємства НЕК «Укренерго» відмінено дію графіка аварійних вимкнень (ГАВ) сумарною потужністю 128,9 мегават. Залишено в дії першу та другу черги ГАВ потужністю близько 15 МВт». У повідомленні також зазначено:        

За інформацією офіційного сайту ДП НЕК «Укренерго»: ДП «НЕК «Укренерго» 02 грудня  2014 року о 07.39 год. застосувало графіки аварійних відключень в обсязі 2800 МВт – на величину дисбалансу потужності в Об’єднаній  енергетичній системи України. Графіки аварійних відключень застосовано відповідно до «Інструкції про складання і застосування графіків обмеження та аварійного відключення споживачів, а також протиаварійних систем зниження електроспоживання» (зареєстрована в Міністерстві юстиції України 19.02.2007 р. за №151/13418) у зв’язку із необхідністю забезпечити надійну роботу об’єднаної енергосистеми України в умовах дисбалансу між виробництвом та споживанням електроенергії (потужності), для запобігання порушення гранично-допустимих режимів роботи гідроелектростанцій та водосховищ України та для виключення порушення узгодженого графіка перетоків електроенергії з енергооб’єднанням країн СНД та Балтії.

Дисбаланс утворився внаслідок аварійного ремонту енергоблоку №3 на Запорізькій АЕС, 19-ти енергогенеруючих одиниць на теплових електростанціях, а також через низькі запаси вугілля на складах теплоелектростанцій, недостатність гідроресурсів, збільшення споживання через зниження в Україні температури зовнішнього повітря».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів