«Львівобленерго» закликає обмежити споживання електрики з 8:00 до 22:00 (відео)

12:00 8 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: portalnews24.com

Як пояснили в прес-службі енергетиків, «на сьогоднішній день в Об'єднаній електроенергетичній системі України склався дефіцит палива та гідроресурсів, які впливають на виробництво електричної енергії».


Відео: ПАТ «Львівобленерго»

ПАТ «Львівобленерго» звертається до своїх споживачів зі закликом:

«Шановні споживачі!

Звертаємось до Вас із розумінням та відповідальністю віднестись до ситуації, яка склалась на сьогоднішній день в Об'єднаній енергетичній системі України в умовах дестабілізуючих факторів, що можуть призвести до її розбалансування.

Роз’яснення ситуації

На сьогоднішній день в Об'єднаній електроенергетичній системі України склався дефіцит палива та гідроресурсів, які впливають на виробництво електричної енергії, а саме через бойові дії на Сході України призупинено роботу 80% вугільних шахт та обмеження постачання газу. Все це може призвести до порушення балансу між виробництвом електричної енергії та її споживанням, і, як наслідок, може розбалансувати роботу Об'єднаної енергетичної системи України в цілому та, відповідно, регіональних енергосистем.

Інформація Міненерговугілля України

На сьогоднішній день понад 20 областей України вже перевищують граничні величини електроспоживання, в тому числі і Львівщина. В осінньо-зимовий період 2014-2015 року у зв’язку із зниженням температури можливе зростання споживання електричної енергії для підтримання теплового режиму, яке призведе до збільшення дефіциту електричної енергії та загрози дисбалансу Об'єднаної енергетичної системи України і регіональних в тому числі. 

Графіки аварійних відключень

З метою врегулювання балансу Об'єднаної енергетичної системи України, тобто між величиною виробництва електричної енергії та величиною потужності споживання, Міністерством енергетики та вугільної промисловості України впроваджена «Інструкція про складання і застосування графіків обмеження та аварійного відключення споживачів, а також протиаварійних систем зниження електроспоживання», згідно з якою щорічно енергопостачальними компаніями, в тому числі ПАТ «Львівобленерго», складаються графіки аварійних відключень.  На сьогоднішній день діє графік аварійних відключень з 1 жовтня 2013 року по 01 жовтня 2014 року.

Графік аварійних відключень ПАТ «Львівобленерго» на період з 1 жовтня 2014 року по 1 жовтня 2015 року погоджений Держенергонаглядом, і з 4 серпня 2014 року знаходиться на погодженні у Львівській облдержадміністрації.

Графіки аварійних відключень вводяться в дію енергопостачальними компаніями, в тому числі і ПАТ «Львівобленерго», лише по спеціальному розпорядженню Національної енергетичної компанії «Укренерго», узгодженим з Міністерством енергетики та вугільної промисловості України, у разі виникнення аварійного дефіциту потужності в Об’єднаній енергосистемі України.

Припинення дії графіків аварійних відключень також здійснюється лише по спеціальному розпорядженню Національної енергетичної компанії «Укренерго» за узгодженням з Міненерговугілля.

До уваги побутових споживачів!

Звертаємося до Вас не вмикати без зайвої потреби в період з 08:00 до 22:00 години енергоємні побутові електроприлади, використання яких у вищевказаний час може суттєво перевищити граничну величину електроспоживання Львівщини, встановлену Міненерговугілля України для збалансованої роботи Об’єднаної енергетичної системи України. 

До уваги юридичних споживачів!

ПАТ «Львівобленерго» звертається до Вас – юридичних та фізичних осіб – суб′єктів господарської діяльності на території Львівської області з відповідальністю та розумінням віднестись до сьогоднішньої ситуації, пов’язаної з енергобезпекою Львівщини та України в цілому:

перегляньте графіки виробничої діяльності з врахуванням можливості роботи у вихідні дні та в нічні години доби;

скоригуйте час роботи Вашого підприємства чи закладу: початок і завершення робочого дня;

проведіть енергоаудит та впроваджуйте енергоощадні технології;

впровадьте обмеження споживання електричної енергії на власні потреби в період з 08:00 до 22:00 години.

Шановні споживачі!

Ви можете заощадити та захистити свій бюджет, використовуючи електричну енергію за тарифами, диференційованими за періодами часу, а саме в нічні години з 00.00 по 07.00 год. Для цього зверніться із заявою до ПАТ «Львівобленерго» для отримання організаційно-технічних заходів на перехід розрахунків за тарифами, диференційованими за періодами часу.

Детальну інформацію Ви можете отримати на корпоративному веб-сайті ПАТ «Львівобленерго» www.loe.lviv.ua у розділах «Для дому» та «Для фірм» (підрозділ «Тарифи»), а також за телефонами:

щодо переходу на зонний облік електроенергії — (032) 239-22-45;

щодо багатотарифних приладів обліку електроенергії — (032) 239-22-56.

Для довідки:

У Євросоюзі заборонили порохотяги потужністю понад 1600 ват. Таке рішення Європейська комісія прийняла, щоб знизити рівень споживання електроенергії.

Доведено, що продуктивність порохотяга від потужності не залежить. Рішення про заборону потужних порохотягів у ЄС було прийняте у липні 2013 року, проте виробникам дали 13 місяців для переорієнтування виробництва.

Євросоюз має намір з 2017 року припинити виробництво поорохотягів потужністю понад 900 ват. Євросоюз у своїй перспективі розвитку робить ставку на енергозберігаючі технології. Одним із перших кроків в цьому напрямку було рішення застосовувати з 2009 року енергозберігаючі лампи замість традиційних ламп розжарювання.

ЕНЕРГЕТИЧНА БЕЗПЕКА ЛЬВІВЩИНИ ТА УКРАЇНИ В ЦІЛОМУ ЗАЛЕЖИТЬ ВІД КОЖНОГО З НАС!

Про це повідомляється на сайті ПАТ «Львівобленерго».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів