Козицький повідомив, коли відновлять підстанції Укренерго на Львівщині

12:04 23 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Після ракетних обстрілів вдалося завести електрику до 80% абонентів.

Про це повідомив начальник ЛОВА Максим Козицький, пише Dailylviv.com.

За його словами, після ракетних ударів, які були 10-12 жовтня, електроживлення на Львівщині подають за тимчасовою схемою.

«Нам вдалося завести електрику до 80% абонентів. Станом на сьогодні ми й далі маємо величезні проблеми з електропостачанням, обмежуємо промислових споживачів в потужностях, в результаті чого промисловість не може зараз працювати на повну силу.

Досі маємо перебої з постачанням окремим населеним пунктам. Маємо частково проблему з постачанням води в найвищі поверхи будинків, тому що потужності не вистачає, і особливо проблема в нас в години пік. Полагодити все не вдалося, потрібно 6-8 місяців, щоб відновити підстанції «Укренерго». Але за тимчасовою схемою на Львівщині постачання налагодили», – розповів начальник Львівської ОВА Максим Козицький в ефірі «Львів Медіа».

Він наголосив, що при настанні похолодань і збільшенні споживання електроенергії, на Львівщині можуть вимушено запровадити віялові відімкнення електроенергії. Зараз відключень вдається уникати, проте як довго це триватиме, залежить від можливостей мережі й від енергоощадності жителів області.

«Якщо ми разом зрозуміємо, що для того, щоб залишитися зі світлом, нам треба економити й менше його використовувати, то, звичайно, ми увійдемо в зиму нормально. Але ми готуємось до того, що, можливо, нам доведеться вдатися до віялових відключень і ще додатково зменшувати споживання електроенергії для промисловості. В області уже є підприємства, які погодилися працювати вночі. Ми робимо графіки, за якими подаємо електроенергію промисловості», – зазначив Максим Козицький.

Він також наголосив, що ворог хоче посіяти паніку серед населення України, тому з настанням холодів можливі повторні ракетні атаки, до яких на Львівщині вже готуються.

Українців попередили про віялові відімкнення електроенергії через ракетні удари

Україна зупиняє експорт електроенергії до ЄС

Львів після ракетних ударів: що вдалося відновити

Козицький готує наказ про нові обмеження для споживачів електроенергії

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів