Козицький назвав п'ять перспективих пунктів пропуску на Львівщині

19:20 23 серпня 2023 р.

Фото до новини

Про створення ще 9 пунктів пропуску на кордоні України та ЄС і модернізацію 13 ПП оголосив напередодні Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Сьогодні начальник ЛОВА Максим Козицький розповів, які перспективи це створює для Львівщини, пише Dailylviv.com.

За словами Козицького, у Львівській області функціонує 6 автомобільних пунктів пропуску із Польщею, а також пункт «Нижанковичі – Мальховичі», де наразі запрацювала тимчасова інфраструктура та триває будівництво. 

"Перспективними пунктами пропуску у нашій області, відповідно до розпорядження Кабміну «Про затвердження плану заходів з облаштування пріоритетних пунктів пропуску на 2021-2023 роки», є: «Лопушанка – Міхновець», «Боберка – Смольник» та «Мшанець – Бандрув» у Самбірському районі, а також «Варяж – Усьмеж» і «Белз – Будинін» – у Червоноградському.

Крім того, Львівська ОВА подала звернення у Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, щоб до переліку перспективних включили ПП «Угнів – Диніска» у Червоноградському районі.

Торік в межах домовленостей Президента України та Президента Польщі на пункті пропуску «Краківець – Корчова» провели модернізацію, зокрема  збільшили кількість смуг, розширили прикордонну та митну інфраструктуру, зменшили період очікування в черзі. Такі ж покращення чекають пункти «Шегині – Медика» та «Рава-Руська – Гребенне»,- зауважив Козицький.

Україна і Румунія домовилися про нові пункти пропуску на кордоні

Україна та Польща створюють єдині пункти пропуску на кордоні

Новий пункт пропуску Нижанковичі - Мальховичі розвантажить трафік на українсько-польському кордоні

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів