Комунальники перейдуть на інший формат надання послуг львів’янам

11:05 27 грудня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

1 січня 2020 року Львів переходить на інший формат надання послуг для мешканців.

Про це повідомили в п’ятницю, 27 грудня, у Львівській міськраді. Заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк розповіла: «З 1 січня 2020 року у Львові буде працювати 17 управляючих компаній з 39. Тобто ми зменшуємо кількість управляючих компаній на 56%. Також у нас діє 12 приватних управляючих компаній і наше ЛКП «РАП» – це аварійна служба, яка також бере на обслуговування будинки».

Ірина Маруняк  також зазначила: «З управляючими компаніями ми будемо укладати угоди до 31 грудня 2020 року та будемо моніторити їхню роботу. Якщо робота буде не якісною, то контракт буде розірвано достроково. В перспективі з цих 17 управляючих компаній має залишиться лише 6, тобто буде 1 компанія в кожному районі. Зокрема вже з січня 2020 року у Личаківському районі буде працювати одна управляюча компанія, адже цей район був пілотним, і він найшвидше розпочав реформу щодо укрупнення ЛКП».

У міськраді також повідомили, що, однак, ще до кінця січня 2020 року будуть працювати 22 ЛКП. Адже в січні їм необхідно зібрати кошти за обслуговування будинку в грудні. Проте у цих підприємствах будуть працювати лише директор і бухгалтер. Усі інші працівники будуть переведені у ці 17 управляючих компаній. Так впродовж реформи ЛКП буде звільнено 111 осіб – це адміністративно-управлінський персонал: директори, бухгалтери, паспортисти. Працівники і двірники будуть переведені в управляючі компанії. Їх не скорочуватимуть.

Як інформував «Щоденний Львів», тепер кошти будуть акумулюватися по кожному будинку і витрачатимуться саме на роботи в цьому будинку.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів