Компенсації з приводу підвищення цін і тарифів на комунальні послуги призначено 240 львівським сім’ям

19:35 10 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: bc-news.com.ua

Як повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, на отримання компенсації можуть претендувати сім’ї, середньомісячний сукупний дохід яких за попередні шість місяців не перевищував величини прожиткового мінімуму для сім’ї, що визначається як сума прожиткових мінімумів для кожного члена сім’ї, відповідно до його належності до основних соціальних і демографічних груп населення.

 У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 10 листопада, «Щоденному Львову»:

«Нагадуємо львів’янам про можливість отримання компенсації громадянам в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги. Вже п’ять місяців діє новий вид компенсації громадянам в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги, який затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.2014 № 83 (вступила в дію з 1 липня 2014 року).

Так, за цей період у Львові в управлінні соціального захисту цей вид компенсації призначено 240 львівським сім’ям.  На отримання компенсації можуть претендувати: сім’ї, середньомісячний сукупний дохід яких за попередні 6 місяців не перевищував величини прожиткового мінімуму для сім’ї, що визначається як сума прожиткових мінімумів для кожного члена сім’ї, відповідно до його належності до основних соціальних і демографічних груп населення. 

До складу сім’ї включаються особи, які зареєстровані у житловому приміщенні (будинку). Зазначений прожитковий мінімум сім’ї буде визначатися окремо для кожної сім’ї, залежно від її складу.

Для призначення компенсації особа, яка зареєстрована у житловому приміщені, звертається із заявою до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації і надає:

довідку про склад зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб;

довідки про доходи кожної особи, зареєстрованої у житловому приміщенні (крім довідок про розмір пенсії та соціальної допомоги); 

пред’являє паспорт. 

У разі, коли будь-хто з працездатних членів сім’ї надає інформацію про відсутність доходів за будь-який місяць протягом періоду, за який визначається сукупний дохід, до розрахунку приймається дохід такого члена сім’ї на рівні прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Встановлені прожиткові мінімуми (з 1 січня 2014 року):

для дітей, віком до 6 років – 1032 грн.;

для дітей, віком від 6 до 18 років – 1286 грн.;

для працездатних осіб – 1218 грн.;

для осіб, які втратили працездатність – 949 грн.

Компенсацію розраховують з місяця звернення за її наданням до завершення опалювального періоду 2014-2015 років. Якщо звернення за наданням компенсації надійшло протягом трьох місяців з дня набрання чинності постанови, за бажанням заявника компенсація може бути призначена з травня 2014 року.

Надають компенсацію на безповоротній основі, її отримання не пов’язане із зміною форми власності житла і не тягне за собою таку зміну. Для одержання компенсації сім’я має сплачувати свою частину платежу за комунальні послуги, у іншому випадку – надання компенсації припиняється.  

Більше інформації громадяни можуть отримати у відділах соціального захисту районів м. Львова. 

«Слід нагадати громадянам, що з 1 жовтня змінено механізм розрахунку житлової субсидії. Зокрема, тепер обов’язковий відсоток платежу сім’ї за спожиті житлово-комунальні послуги розраховують індивідуально, залежно від доходів сім’ї. Власне, тепер сім’я може претендувати або на компенсацію громадянам в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги, або на житлову субсидію. Для того, аби дізнатись більше фахової інформації щодо того, чи може сім’я претендувати на один з цих видів соціальної допомоги, громадянам слід звернутись у «єдині приймальні» відділів управління соціального захисту районів міста Львова», – розповів в.о. начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Ігор Кобрин.

Прийом громадян у «Єдиних приймальнях» районних відділів соціального захисту проводиться: понеділок – з 13.00 до 19.00 год.; з вівторка по четвер – з 08.00 до 19.00 год.; в п’ятницю – з 09.00 до 14.00 год.

Записатись на прийом в «Єдину приймальню» в режимі «онлайн» чи отримати більше інформації про різні види допомог можна на сайті «Львів соціальний»: http://www.social.lviv.ua.

Для запису на прийом та отримання консультацій слід звертатись за телефонами відділів соціального захисту:

Галицький (вул. Ф. Ліста, 5): тел.:  261-44-50;

Личаківський (вул. Театральна, 10): тел.:  235-71-62;

Залізничний (вул. І. Виговського, 34): тел.:  295-82-28;

Франківський (вул. Генерала Т. Чупринки, 85): тел.:  237-50-81;

Шевченківський (вул. В. Липинського, 11): тел.:  252-28-40;

Сихівський (просп. Червоної Калини, 66): тел.:  254-64-80».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів