Кіловат електроенергії з 1 червня подорожчав для населення у середньому на гривню

20:38 30 травня 2023 р.

Фото до новини

Кабмін схвалив підвищення тарифів на електроенергію для населення до 2,64 грн\кіловат з 1 червня.

Сьогодні на засіданні Уряду схвалено рішення про підвищення тарифу на електронергію для населення до 2,64 гривні за кВт.

Про це міністр енергетики України Герман Галущенко заявив під час брифінгу, пише Dailylviv.com.

За словами міністра, це рішення є вкрай складним, але необхідним для масштабної підготовки енергосистеми до наступного опалювального сезону, яка триває на енергетичних об'єктах країни.

Україна пройшла найскладнішу зиму в історії в умовах масованих російських атак на енергосистему.

"Наразі триває наймасштабніша ремонтна кампанія енергетичної інфраструктури за ввесь час української Незалежності. Масштаби пошкоджень і втрат значні. Підвищення тарифу - це внесок у забезпечення стійкості системи", - зазначив Герман Галущенко.

Міністр пояснив, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, звернулась до Міністерства енергетики з пропозицією підвищення у два етапи тарифу для населення до ринкового рівня, тобто до 5,5 грн.

"Першим етапом комісія пропонувала збільшити тариф до 2,88 грн з ПДВ за 1 кВт-годину. Але ми бачимо можливість встановити тариф на рівні 2,64 грн/ кВт-год. Це мінімальний тариф, який дозволить утримати енергосистему», - зазначив Герман Галущенко.

За його словами, з підняттям тарифу середня сума в платіжці за електроенергію для однієї родини зросте орієнтовно на суму до 250 гривень.

"Ми припускаємо, що наступного опалювального сезону обстріли енергооб‘єктів будуть відбуватися так само системно, як це було і минулої зими. А тому маємо задіяти усі можливі ресурси для відновлення об’єктів та їх захисту", - підкреслив міністр.

Також очільник Міненерго зазначив, що планується збереження субсидій для населення, а також збільшення фінансування фонду субсидіювання комунальних послуг для незахищених верств населення, аби всі українці, які потребують допомоги держави, її отримали.

Аварійне вимкнення електроенергії: низка областей без світла

Нові тарифи на електроенергію з 1 червня для Львівобленерго

На Львівщині і ще в 14 областях електроенергія подорожчає у червні

У 5-ти областях чинний тариф на електроенергію збережуть до липня

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів