Керівник Нафтогазу 5 років тому виписав собі премію - 229 млн грн

11:33 19 січня 2023 р.

Фото до новини

НАБУ та САП повідомили про підозру колишньому голові правління НАК «Нафтогаз України» Андрію Коболєву у незаконному преміюванні самого себе на понад 229 млн грн.

Про це повідомила САП, не називаючи прізвища Андрія Коболєва, пише Dailylviv.com.

За матеріалами слідства, у 2018 році голова правління Коболєв, зловживаючи своїм службовим становищем, ініціював розгляд Наглядовою радою компанії питання про погодження виплати премії за досягнення вагомих цілей, реалізацію важливих, стратегічних проектів працівникам НАК «Нафтогаз України», включаючи членів правління.

Пізніше Коболєв підготував зміни та доповнення до подання, визначивши собі розмір премії у розмірі 10 млн доларів. При цьому Коболєв свідомо приховав відомості про те, що для керівників підприємств, заснованих на державній власності, встановлено граничні розміри преміювання, а саме не більше 36 посадових окладів на рік. 

Слідством встановлено, що протягом 2018 року голові правління було незаконно нараховано та виплачено премій на суму, що перевищує максимально допустиму на 229 250 410 грн.

Впродовж 2018-2021 років службові особи НАК «Нафтогаз України» не сприяли розслідуванню, ховаючи від слідства документи та матеріали компанії, необхідні для встановлення обставин вчинення злочину.   

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. 

На кого і за що працює в Нафтогазі України Юрій Вітренко

Обшуки у Вітренка: Тищенко вважає, що той вчиняв злочини проти України

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів